Vrijwilligers gevraagd voor onderzoek ‘In Balans’ trainingsprogramma (EXTERN)

Veel ouderen nemen deel aan het ‘In Balans’ trainingsprogramma. Het is nog onvoldoende bekend of dit programma werkt. De VU, Hogeschool Amsterdam en VeiligheidNL gaan er daarom  onderzoek naar doen. Het  ‘In Balans’ trainingsprogramma zal worden onderzocht op haar werking wat betreft kleiner maken van de kans op vallen en verwondingen.

Voor dit onderzoek wordt gezocht naar (potentiele) deelnemers van 65 jaar of ouder. Als u meedoet aan het onderzoek, krijgt u testen om te kijken hoe fit u bent. De helft van de deelnemers krijgt ook de training ‘In Balans’ met beweegoefeningen. De andere helft krijgt advies over bewegen. Het onderzoek zal in mei 2022 starten.

De training zal gegeven worden bij WIJKfysio in de Miereveldstraat in Amersfoort. Deelnemen is gratis. Bent u geïnteresseerd om mee te doen? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Maaike van Gameren (uitvoerend onderzoeker), m.van.gameren@vu.nl of 020-5985627.

Kijk voor meer informatie op vu.nl/inbalans

Uiteraard houden we rekening met de coronasituatie en volgen we de richtlijnen van de overheid.

 

 

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen