Expositie: ‘Oog blikken’ (Extern)

 

door Marijke Schurink

Woensdag 3 april t/m zondag 30 juni 2024

De Katoendrukkerij in de volmolen, Plantsoen Noord 2, Amersfoort

Vrijdag-zaterdag-zondag open (woensdag en donderdag op afspraak)

 

Voor de expositie ‘Oog blikken’ in de Katoendrukkerij in Amersfoort maakte Marijke Schurink drie nieuwe werken. Ze werkte daarvoor een aantal dagen in de Katoendrukkerij. Uit de honderden houten drukblokken koos zij een aantal motieven passend bij haar beelden. Ze experimenteerde met afdrukken op verschillend materiaal. Deze combineert ze met filmfragmenten op iPads tot grote textieltableaus.

Schurink verzamelt, speelt, rangschikt en toont. Haar intuïtieve werkproces, op zoek naar sfeer, combinaties in kleur en materiaal geeft het werk een authentieke en spontane kwaliteit. Marijke Schurink creëert onconventionele wandtableau ’s waar digitaal beeld en textiele materialen harmonieus samenkomen. Ze worden herschikt tot verstilde schoonheid, die je dwingt opnieuw te kijken. Naast deze drie nieuwe werken, toont ze enkele eerdere werken.

Schurink zegt: “Ik werk intuïtief, beelden en materialen die ik vind sla ik op in mijn hoofd. Mijn atelier is mijn bibliotheek. Schetsen doe ik nauwelijks, een aantekenboekje heb ik niet. Ik kan er inmiddels op vertrouwen dat op het juiste moment een idee weer naar bovenkomt en vraagt om verder onderzoek en uitvoering”.

Op 18 mei 2024 geeft Marijke van 10.00-13.00 uur in de Katoendrukkerij een workshop in het kader van haar expositie: ‘Een spel tussen Mola en Fotografie’.  Mola is een oude techniek van de Kuna indianen uit Panama. In deze workshop werken de deelnemers op een vrije manier met gelaagde stoffen met als uitgangspunt een meegenomen foto of plaatje. Meer informatie en inschrijving: info@dekatoendrukkerij.nl

 

Meer informatie:

Nathalie Cassee

06-12526099

info@dekatoendrukkerij.nl

 

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen