Amersfoort in 2074, hoe dan? (Extern)


Datum/Tijd: wo 15 mei 2024, 18:30 - 21:00

Uitnodiging!
Vijf studenten van de Hogeschool in Amersfoort organiseren een gesprek over Amersfoort in 2074.
Hoe ziet de stad er dan uit? Wat vinden Amersfoorters dan belangrijk? Hoe zorgen we dan dat bij de besluiten van nu, de niet gehoorde stemmen ook een geluid krijgen en worden meegewogen?

De studenten nemen je mee in een reis in de tijd met de titel ‘Luisteren naar Morgen, Amersfoort in 2074’ en dagen je uit om ook je eigen toekomstbeelden of die van je kinderen en kleinkinderen te delen.

Amersfoort in 2074, waarom dan?
De gemeenteraad wil dat besluiten die nú worden genomen bijdragen aan een duurzame toekomst voor onze kleinkinderen. De gemeente heeft vervolgens Imre Ploeg (kunstenaar en filosoof) en Eugene Zaaijer (innovatielab HU) gevraagd om samen met jongeren en ‘niet gehoorde stemmen’ deze (symbolische) toekomststoel vorm te geven. Naast wandelgesprekken met inwoners en ondernemers en met kleine groepjes organiseren de studenten van de Hogeschool een avond vol verhalen, gesprek en ontmoeting. Voor lekkers wordt gezorgd.

Doe mee en meld je aan:
Datum: 15 mei 2024
Tijd: 18.30 – 21.00 uur
Locatie: Hogeschool, De Nieuwe Poort 21 (het gebouw met de rode tegeltjes)
Aanmelden graag via www.bit.ly/luisterennaarmorgen

En heb je een vriend, vriendin, kleinkind of buurman die ook interesse heeft? Nodig ze vooral uit!
Uiteindelijk wordt de opbrengst vertaald naar een concreet advies aan de raad hoe ze anders kan besluiten zodat de keuzes voor nu ook goed zijn voor Amersfoort in 2074. Hoe we samenwerken aan een stad die we trots kunnen doorgeven aan de generaties die na ons komen. Ook komt er een tastbare verbeelding in de raadszaal, als dagelijkse herinnering bij bestuurlijke besluiten en debatten.

We kijken ernaar uit om jouw stem te horen en zien je graag op 15 mei.
Eugene Zaaijer, Imre Ploeg en studenten van de Hogeschool Utrecht.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen