‘Back to the Roots’ POWER Dagexcursie naar Tilburg

Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: wo 24 april 2024, Hele dag

Met Roos Hilgerdenaar en Sylvia Hulscher

Bij Sylvia stond het TextielMuseum al lange tijd op haar wensenlijst. Ik, Roos, ben geboren en getogen in Tilburg. Het Hart van Brabant, ja, maar door alle stedelijke missers lange tijd niet bepaald de mooiste stad.  Nou ja, in mijn optiek dan. Recente bezoeken maken dat ik er nu toch wat anders tegenaan ben gaan kijken. Er wordt veel moeite gedaan om de stad weer aantrekkelijk te maken, en dat lukt. Een stukje van al het moois daar in het zuiden wil ik jullie, samen met Sylvia, graag laten zien. Gaode gij òk meej?

PROGRAMMA:

We beginnen met koffie/thee met taart in het TextielMuseum. Een dynamisch en creatief museum in bedrijf, gevestigd in een voormalige textielfabriek. Het werd gebouwd in de jaren zestig van de negentiende eeuw door de Tilburgse wollenstoffenfabrikant en ‘thuisweverszoon’ Christiaan Mommers. Een gids zal ons rondleiden.

Na ons bezoek aan het TextielMuseum is het tijd voor lunch. Daarvoor gaan we naar de Spoorzone. De Spoorzone is een brede strook die in oost-westrichting midden door Tilburg loopt, ten noorden van het stadscentrum. Het gebied wordt gekenmerkt door de infrastructuur van de Hoofdwerkplaats Tilburg aan de oostkant van het gebied, waar van 1868 tot 2011 onderhoud aan treinmaterieel werd gedaan. We lunchen in Restaurant RAW, de voormalige NS-draaierij.

De meest indrukwekkende ruimte in de Spoorzone is gebouw 60: de Locomotiefhal, waarin o.a. de bibliotheek is gevestigd. Imposant! Na de lunch gaan we deze LocHal bekijken. Voor een eventuele leuke verrassing aan het eind is het aan te raden twee 2-euromunten bij je te hebben!

www.textielmuseum.nl/
lochal.nl/

We gaan deze dag met eigen vervoer, het liefst met maximaal 4 auto’s.

Een gedetailleerde dagindeling met tijden, route, adressen etc volgt voor de deelnemers.

KOSTEN:
Entree TextielMuseum: Museumkaart gratis, Vriendenloterij VIP-kaart gratis, of € 14,50.
Koffie/thee met appeltaart in het museum: € 6,90 (te betalen bij aanmelding).
Rondleiding TextielMuseum: € 80,00 voor de groep (verrekening achteraf);
De kosten voor de lunch ter plekke zelf voldoen.
Reiskosten worden achteraf verrekend door de chauffeur.

Max. aantal deelnemers: 12

Mail of bel als je vragen hebt of iets wilt overleggen:
Roos Hilgerdenaar: rooshil@live.nl , 06-13161821
Sylvia Hulscher: s.m.l.hulscher@ziggo.nl , 06-38928531

Is de lezing volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar  cultuur@power-amersfoort.nl.

Als je onverhoopt moet afzeggen, stuur dan ook een mail naar cultuur@power-amersfoort.nl.

Datum/Tijd: wo 24 april 2024, Hele dag

Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt