Bezoek aan het historische (bomen)park van Kasteel Sypesteyn in Nieuw-Loosdrecht


Datum/Tijd: wo 15 mei 2024, 12:00 - 16:30

Op woensdag 15 mei 2024 bezoekt de Power tuingroep het historische (bomen) park van Kasteel Sypesteyn in Nieuw-Loosdrecht.

We gaan de historische tuin bezoeken, waar ruim 26 unieke, oude exemplaren van uitheemse bomen en struiken staan. Elke boom is weer bijzonder en het bekijken waard qua bloei en structuur. In mei mogen we de bloei van onder andere de Japanse Zelkova, de Vaantjesboom, de Liriodendron, de kurkboom, de gele pavia bewonderen. Wij verheugen ons op een prachige dag. Menig boom behoort tot de oudsten van ons land!

Wij hebben Cees van der Linden, mede Powergenoot, weer bereid gevonden ons te begeleiden door het park en ons te wijzen op de prachtige, hopelijk in bloeistaande bomen. Cees heeft een grote kennis hieromtrent en met zijn enthousiasme weet hij ons te boeien. Wij kennen hem nog van onze geslaagde wandeling in park Schothorst.

Programma:

12.00 uur: vertrek (via A1, 26 km / 30 minuten) naar Nieuw-Loosdrecht. Voor hen die willen carpoolen: wij verzamelen op de parkeerplaats van winkelcentrum Abert Heijn, Kraailandhof in Hoogland (gratis parkeren). Het Kasteel is ook per openbaar vervoer bereikbaar. Zie de website: sypesteyn.nl/bezoekersinfo.

12.45 uur: aankomst en start “voor de gezelligheid” op het buitenterras van Banketbakker “De Nieuwe Bakker”, Nieuw-Loosdrechtsedijk 117, 1231 KP Loosdrecht voor een heerlijk kopje koffie/thee met wat lekkers erbij: gebak of een belegd broodje (geen menu). Onder voorbehoud van mooi weer. Binnen is namelijk beperkt plek.

ca 13.30 uur: verplaatsing naar Kasteel Sypesteyn, Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, zo’n 350 meter van de banketbakker aan je rechterhand. Parkeren kan langs de weg of iets verder bij de kerk (gratis).

13.45 uur: start van de wandeling onder begeleiding van Cees. De wandeling inclusief toelichting duurt ongeveer 1,5 uur. Het park is niet zo groot, wel is er een buitenterrasje en hier en daar een bankje.
16.00 uur: einde bezoek aan het kasteelpark en vertrek naar Amersfoort. Wij verwachten om 16.30 uur terug te zijn bij de AH in Hoogland.

NB: Bezoek aan het kasteel voor de liefhebbers is op eigen gelegenheid, uitsluitend met rondleiding. De laatste rondleiding start om 15.00 uur. Het Kasteel sluit om 17.00 uur.

Kosten:
Entree kasteeltuin € 5,00 (museum én tuin € 15,00). Museumkaart is geldig.
Deze kosten worden verrekend tijdens de activiteit, niet bij de aanmelding via het aanmeldformulier.

Vanzelfsprekend zijn alle drank en eten voor eigen rekening.
Vergoeding voor chauffeurs: € 0,30 p/km verdeeld over het aantal inzittenden (circa € 18,00 per auto, cash betalen).

De activiteit is vol!
Vermeld bij aanmelding je 06-nummer alsmede of je op eigen gelegenheid naar Nieuw-Loosdrecht gaat of dat je naar parkeerplaats Kraailandhof komt: als meerijder en/of chauffeur. Wij rekenen op voldoende chauffeurs.

Er kunnen maximaal 10 personen mee. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Ik hoor graag van jullie.
Met hartelijke groet van Hennie


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen