CONCERT “Holland Baroque en Julie Roset”


Deze activiteit is volgeboekt

Datum/Tijd: zo 21 mei 2023, 14:15 - 15:30

In CONCERTGEBOUW, Amsterdam

Beste POWER concertgangers, we gaan proberen om weer regulier naar het Concertgebouw in Amsterdam te gaan.

De corona van de afgelopen jaren belemmerde zowel onszelf als het Concertgebouw in deelname aan en aanbod van middagconcerten. Uit hernieuwd contact met het Concertgebouw is alvast een mooie herstart voortgekomen en wel het zondagmiddagconcert.

“Holland Baroque en Julie Roset” op 21 mei as. van 14.15 tot 15.30 uur

 

Coloraturasopraan Julie Roset is een van de jongste en meest fonkelende sterren aan de internationale zangershemel. Dat zijn de woorden van Holland Baroque, het ensemble dat al meerdere keren succesvol met haar samenwerkte. Recent schitterde Roset op hun album Brabant 1653. De Franse Roset speelt grote operarollen, maar werkt ook mee aan allerhande oude muziekprojecten. Daarbij bereikt ze letterlijk en figuurlijk ‘hypnotische hoogten’, schreef The New York TimesBachtrack prees haar ‘superieure timbre en soepele beweeglijkheid’.

Holland Baroque viert twee eeuwen Franse zangkunst. In het achttiende-eeuwse Parijs was het een heftig twistpunt: wie konden er beter zingen, de Italianen of de Fransen? Het werd natuurlijk een gelijkspel. De Franse zangkunst doet in niks onder voor het belcanto van de Italianen. Dat hoort u vandaag in een concert waarbij Jean-Philippe Rameau centraal staat. Deze weergaloze opera-hervormer legde met zijn gedurfde orkestpalet een directe lijn naar de romantiek. Zo schuiven Gabriel Fauré en Léo Delibes in dit programma als vanzelfsprekend bij hun barokke collega’s aan. Daarnaast klinkt ook muziek van Rameaus geniale voorgangers Lully en Charpentier.

Wij hebben 10 tickets op rij 12 ingekocht. Ticketprijs is € 26,70 voor rang 1+ met korting. Via het onderstaand aanmeldingsformulier kun je je opgeven.

Zoals gewend gaan we gezellig met de trein. Vertrekt om 12.26 uur van spoor 7. We spreken af in de stationshal om 12.10 uur. Na afloop van het concert drinken we een drankje en nemen een kroketje in Brasserie Keyzer o.i.d.

Met POWER groet,
Conny Meslier (06 53900770) & Harry Weststeijn (06 21572142)

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen