Concertgebouw: “Matthäus-Passion door het Bach Koor en Orkest”


Deze activiteit is volgeboekt

Datum/Tijd: zo 10 maart 2024, 14:15 - 17:00

In het CONCERTGEBOUW, Amsterdam

Het 6e concert in de reeks van 8 concerten dit seizoen is een traditionele topper! De Matthäus-Passion geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd en is verankerd in onze cultuur. Geweldig dit mee te maken!

Voor de planning hierna de datums van na de Matthäus-Passion nog komende concerten:

  1. Zondag 28-04-24 Claron Mc Fadden La Sfera Armoniosa
  2. Zondag 26-05-24 Mendelssohns Vioolconcert

Inschrijven voor een concert gaat per keer, nu dus:

De Matthäus-Passion uitgevoerd door het Nederlands Bach Koor en Orkest op zondag 10 maart 2024 van 14.15 tot 17.00 uur in de Grote Zaal.

Bachs Matthäus-Passion

Johann Sebastian Bach bedacht voor zijn magnus opus een unieke opstelling: twee koren en twee orkesten. De compositie vertelt het lijdensverhaal van Christus waarbij symboliek een grote rol speelt. Bach gebruikt allerlei muzikale middelen om rijke effecten te krijgen. Hij schreef voor zowel instrumenten als solisten specifieke rollen. De verteller: de evangelist, neemt u mee door het verhaal. Hij wordt afgewisseld door het koor, enerzijds intiem en dan weer overweldigend. Iedere solist heeft een eigen emotionele dimensie zoals liefde, smart, troost, beschouwend.

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands

De musici van the Bach Orchestra bespelen authentieke instrumenten uit Bachs tijd en het The Bach Choir wordt geroemd om haar dynamische en expressieve klank. De (inter)nationale solisten hebben een enorme toewijding wat hoorbaar en zichtbaar zal zijn tijdens de meesterlijke aria’s. Er wordt gekozen voor een intieme opstelling op het podium waarbij de musici nog zichtbaarder zullen zijn en de muziek optimaal tot zijn recht komt. Zij zijn als geen ander in staat de symboliek, emotie en troost over te brengen aan u als luisteraar.

Vanwege te verwachten belangstelling POWER heeft voor dit concert iets meer kaarten (20 1e rang tickets) dan gebruikelijk gereserveerd. Ticketprijs is 56 euro. Via het onderstaand aanmeldingsformulier kun je je opgeven. Sluitingsdatum voor aanmelden is 28 februari 2024.

Voor wie dat wil gaan we weer met de trein. Vertrek om 12.26 uur van spoor 5a. We spreken af in de stationshal om 12.10 uur; na de toegangspoortjes, want daar zijn zitmogelijkheden. Na afloop van het concert drinken we ergens een drankje met wat erbij.

Met POWER groet,
Sylvia Hulscher (06 38928531) en Jan Smeekens (06 526689810). Beiden zijn voor deze keer stand-ins voor Conny Meslier & Harry Weststeijn.


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen