Concertgebouw: “Mendelssohns Vioolconcert door Alena Baeva”


5 plaatsen beschikbaar

Datum/Tijd: zo 26 mei 2024, 11:00 - 12:00

In het CONCERTGEBOUW, Amsterdam

We zijn aangekomen bij het laatste concert in de reeks van 8 concerten dit seizoen! Het nieuwe seizoen begint in oktober 2024 en we leggen jullie dan weer een nieuwe cyclus voor van mooie en interessante concerten.

Maar eerst dus het laatste concert van dit seizoen en dat is:

Mendelssohns Vioolconcert uitgevoerd door Alena Baeve en het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Kerem Hasan, dat daarnaast Ravels Valses nobles et sentimentales speelt, een eerbetoon aan Franz Schubert.
Z
ondag 26 mei 2024 van 11.00 tot 12.00 in de Grote Zaal.

 

Mendelssohns Vioolconcert

Felix Mendelssohn (1809 – 1847) is misschien wel de meest klassieke van de romantische componisten, maar in zijn Vioolconcert laat hij zich van zijn meest vooruitstrevende kant zien. Zo slaat hij de orkestintroductie over en begint meteen de inzet van de solist. En de cadans, opvallend vroeg in het eerste deel, is volledig uitgeschreven. Niet de solist, maar de componiste bepaalt hier – voor het eerst – de samenhang tussen de cadens en de rest van de compositie. Dat Mendelssohn zich met zijn Vioolconcert opnieuw uitvond, heeft alles te maken met zijn voorbeeld: hij wilde Beethoven naar de kroon steken.

Alena Baeva

De Luxemburgs-Russische violiste Alena Baeva is al jaren een graag geziene gast op de internationale podia. Ze word geroemd om haar muzikale uitstraling, haar feilloze intonatie en uitzonderlijke warme en volle klank. Die heeft ze mede te danken aan haar zeldzaam mooie instrument: de ‘ex-William Kroll’-Guarneri del Gesù uit 1738, die ze in bruikleen heeft van een anonieme eigenaar.

POWER heeft voor dit concert 15  1e rang tickets gereserveerd. De ticketprijs is 29,60 euro. Via het onderstaand aanmeldingsformulier kun je je opgeven. Sluitingsdatum voor het aanmelden is 15 mei 2024.

Voor wie dat wil, gaan we weer met de trein. Vertrek om 09.26 uur van spoor 7. We spreken af in de stationshal om 09.10 uur; na de toegangspoortjes, want daar zijn zit mogelijkheden. Na afloop van het concert doen we bij Brasserie Keyzer in ieder geval een drankje en wie daar zin in heeft kan er een lunch achteraan doen.

Met POWER groet,
Conny Meslier (06 53900770) en Harry Weststeijn (06 21572142).

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen