Driedaagse winterwandeling naar en door Twente “er ligt tussen Dinkel en Regge een land.”


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: ma 19 februari 2024, Hele dag

Maandag 19 februari t/m woensdag 21 februari 2024. Driedaagse.

Op maandag 19 februari vertrekken wij om 9.00 uur met eigen vervoer (carpooling) richting Twente. De eerste wandeling begint bij de watermolen in Mander, een stukje ten noorden van Oldenzaal. Daar drinken wij natuurlijk eerst koffie of thee met de traditionele Twentse krentenwegge.

We komen langs de Mandercirkels, ook wel Cirkels van Jannink of Beha van Jannink genoemd, het grootste landschapskunstproject van Nederland. Het kunstwerk bestaat uit twee cirkelvormige terreinen, die oorspronkelijk op de woeste zandgronden zijn ontgonnen als landbouwakker. De lengte van de wandeling is ongeveer 12 km. Na terugkomst bij de watermolen rijden we naar het hotel in Oldenzaal.

De tweede dag maken vanuit het hotel een rondwandeling van ongeveer 17 km. Onderweg kunnen wij genieten van een prachtig glooiend Twents landschap, met karakteristieke boerderijen en fraaie landgoederen. We lopen over het landgoed Boerskotten. Koffie in De Lutte. Terug in Oldenzaal bekijken we het oude centrum, de Plechelmuskerk en het Palthe Huis, waar je de rijke Twentse sfeer van vroeger ziet.  Museumjaarkaart meenemen.

Woensdag 21 februari nemen we de auto en de bagage naar Delden, 20 km verder. Daar maken we een rondwandeling van een kilometer of 12. De wandeling gaat deels over het prachtige oude landgoed Twickel. Een mooie afsluiting van onze driedaagse winterwandeling in Twente. We nemen afscheid van elkaar met een hapje en drankje en dan vanuit Delden naar huis.

Het aantal deelnemers is acht, exclusief de twee begeleiders. De begeleiders van deze driedaagse winterwandeling zijn Marion Wingelaar en Ronald Bloemendaal.

In Oldenzaal hebben we een halfpension-arrangement in Het Landhuis Oldenzaal . Op basis van één persoonskamer bedragen de kosten € 197,00 inclusief 2 x ontbijt, 2x lunch (zelf inpakken), 2 x diner en toeristenbelasting. In principe is alleen één persoonskamer gereserveerd. Wil je een kamer delen dan bedragen de kosten € 157,00 p.p.; neem dan contact op met Marion. Bij aankomst van het hotel betaal je het volledige bedrag van het halfpension-arrangement.

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier hieronder. Vermeld of je met eigen auto gaat, of je mensen mee wilt nemen (heen en terug graag) en hoeveel, en ook in welke wijk je woont voor het meerijden. Je inschrijving is definitief na betaling van € 10,- inschrijfgeld. Als de inschrijving vol is kom je op de reservelijst.

Wij zullen jullie namen doorgeven aan het hotel. Tot maandag 12 februari 2024 kan je kosteloos annuleren. We geven niet jullie e-mailadressen door aan het hotel. Als je moet annuleren kan dit via Marion, me.wingelaar@gmail.com. Je bent zelf financieel verantwoordelijk als het hotel kosten in rekening zal brengen bij niet tijdig annuleren. Op dat moment zal je e-mailadres worden doorgegeven aan het hotel.

Als de activiteit is volgeboekt kun je je inschrijven voor de reservelijst.  Vermeld ook graag je telefoonnummer via me.wingelaar@gmail.com.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen