Driedaagse winterwandeling naar en door Twente: ‘er ligt tussen Dinkel en Regge een land’

Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: ma 5 februari 2024, Hele dag

Maandag 5 februari  t/m woensdag 7 februari 2024. Driedaagse Midwinterwandeling. Reservegroep

Omdat beide driedaagse winterwandelingen al snel waren volgeboekt, is er nu een derde driedaagse winterwandeling georganiseerd, gebaseerd op de personen die op de reservelijst stonden van de eerste en tweede Midwinterwandeling. Deze driedaagse Winterwandeling  wordt begeleid door Wil Reijs.

Maandag 5 februari vertrekken wij om 9.00 uur met eigen vervoer (carpooling) richting Twente. De eerste wandeling begint bij de watermolen in Mander, een stukje ten noorden van Oldenzaal. Daar drinken wij natuurlijk eerst koffie of thee met de traditionele Twentse krentenwegge.
We komen langs de Mandercirkels, ook wel ‘Cirkels van Jannink’ of ‘Beha van Jannink’ genoemd, het grootste landschapskunstproject van Nederland. Het kunstwerk bestaat uit twee cirkelvormige terreinen, die oorspronkelijk op de woeste zandgronden zijn ontgonnen als landbouwakker. De lengte van de wandeling is ongeveer 12 km.

Na terugkomst bij de watermolen rijden we naar het hotel in Oldenzaal.
De tweede dag, dinsdag 6 februari,  starten we direct vanuit ons hotel en maken een rondwandeling van ongeveer 16 km. Onderweg kunnen we genieten van een prachtig glooiend Twents landschap, met karakteristieke boerderijen en fraaie landgoederen. We lopen eerst naar de Tankenberg het hoogste punt in Twente en Overijsel. Vervolgens lopen we richting zuiden naar de landgoederen Wilmersberg en Boerskotten. Daarna lopen we terug naar Oldenzaal om via het historisch centrum, waar we onder meer de Plechelmusbasiliek en het Palthe Huis passeren, terug naar het hotel te lopen.

Woensdag 7 februari nemen we de auto en de bagage naar Delden, 20 km dichter bij Amersfoort. Daar maken we een rondwandeling van een kilometer of 12. De wandeling gaat deels over het prachtige oude landgoed Twickel. Een mooie afsluiting van onze driedaagse winterwandeling in Twente. Vanuit Delden gaan we dan terug naar Amersfoort.

Datum/Tijd: ma 5 februari 2024, Hele dag

Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt