Eenzaamheid – Café ‘De Wereld van NU’


Deze activiteit is volgeboekt

Datum/Tijd: di 11 april 2023, 10:15 - 11:45

Indien volgeboekt, geef je onderaan dit bericht op voor de reservelijst!

Filosoferen over actuele onderwerpen die ons raken

“Alleen zijn is niet per se problematisch, vernederend of kenmerkend voor een getroebleerd karakter, en toch leggen we dat verband. Eenzaamheid ontstaat niet zomaar doordat we toevallig in fysieke afzondering verkeren, maar wordt veroorzaakt door een cultuur die ons ertoe aanzet schaamte te voelen wanneer dat het geval is.” (Bron: ‘Hoe overleef ik de moderne wereld – Alain de Botton’)

Geïnspireerd door en gebaseerd op het laatste boek van Alain de Botton (School of Life) filosoferen we in het tamelijk nieuwe Café ‘De Wereld van NU’ deze tweede keer over ‘Eenzaamheid’.

Café ‘De Wereld van NU’ is er elke tweede dinsdag van de maand en deze keer op dinsdag 11 april van 10:15 uur tot uiterlijk 11:45 uur in de gemoedelijke atmosfeer van Café Hemels (Langestraat 63), met een inloop vanaf 10:00 uur.

Café ‘De Wereld van NU’ is er in eerste instantie van maart tot en met juni 2023. Bij voldoende belangstelling gaan we door. We laten ons het beste omschrijven als een sociaal café waar gefilosofeerd wordt. Elke maand is er een ander thema. In april is ‘Eenzaamheid’ het thema. Wat zegt De Botton? Wat zegt de inleider? Wat denk je zelf? Café ‘De Wereld van NU’ staat voor lichtmoedig filosoferen met elkaar in dialoogvorm (luisteren naar elkaar) onder leiding van ervaren begeleiding na een inleiding van maximaal een half uur door een deskundige spreker.

Onze gastspreker is deze keer Cora van Bergen. De 73-jarige in Amersfoort woonachtige Cora heeft een werkend leven als psycho-sociaal therapeut achter de rug. Gedrag van mensen en vooral hoe zij problemen oplossen blijft haar boeien. Van daaruit is het een logische stap om ‘Eenzaamheid’ als thema deze maand te belichten. Cora is een van de drijvende krachten achter het Café ‘De Wereld van NU’ met interesses op het gebied van kunst, architectuur, psychologie en filosofie.

Namens het team achter Café ‘De Wereld van NU’ heten we je van harte welkom,
Co Schop
Cora van Bergen
Henriëtte Coppes
Joris Steentjes

Behalve de eigen consumpties, zijn er geen kosten aan deelname verbonden.

Aanmelden gaarne via onderstaand aanmeldformulier.

Reservelijst:  Als het Café  is volgeboekt, kun je je opgeven voor de reservelijst. Mail je naam en telefoonnummer naar team Café “De Wereld van NU’. Mocht er een plaats vrijkomen, dan krijg je bericht.

Afmelden: kun je onverhoopt niet? Meld je dan zo snel mogelijk af via team ‘Café de Wereld van NU”. Dan kan er misschien iemand anders deelnemen.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen