Familieworkshop Curaçaose muziek (Extern)


Datum/Tijd: zo 2 juli 2023, 13:00 - 14:00

Zondagmiddag 2 juli is in de Bibliotheek het Eemhuis de familieworkshop MI SO. Deze meemaak workshop en voorstelling voor jong en oud draait om Curaçaose muziek. Roël Calister, bekend van Drumdrumdrum, verkent samen met de deelnemers een aantal muziekstromingen uit de Curaçaose traditie en laat de deelnemers beleven wat er met deze muziek gevierd wordt. Kom luisteren, beleven en meespelen. Deze workshop is voor Keti Koti en Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Toegang is gratis. Wel graag aanmelden via bibliotheekeemland.nl/miso.

Over MI SO

Roël Calister heeft speciaal voor de Bibliotheek een familieprogramma met de titel ‘MI SO’ samengesteld. Hierin gaat hij samen met de kijkers en luisteraars een aantal muziekstromingen uit de Curaçaose traditie verkennen. Het betreft hier de muziekstromingen “Muzik di Zumbi”, “Seú” en “Tambú” die alle drie tijdens verschillende gelegenheden gespeeld worden.

Het blijft niet beperkt tot muziek, maar een hele beleving van datgene wat er op dat moment “gevierd” wordt en de culturele aspecten worden uitgelegd. Hij zal samen met de aanwezigen een aantal liedjes/eigen composities in de eerdergenoemde stijlen opvoeren om iedereen een beter beeld en gevoel hierin te geven.

Deze workshop is voor Keti Koti en Herdenkingsjaar Slavernijverleden.

Over Roël Calister

Roël Calister is de oprichter van Drumdrumdrum.nl. Op zijn 18de vertrok Roël vanuit zijn geboorteland Curaçao naar Nederland en startte in 2001, na het behalen van zijn bachelor Bedrijfseconomie, zijn studie Percussie aan het Rotterdamse Conservatorium. Een logische stap met zijn levenslange passie voor muziek en percussie. Kenmerkend is zijn kracht om verschillende stijlen te mixen, zoals pop, rock, latin en jazz met traditionele folkloristische elementen. Roël werkt met veel energie aan alle projecten van Drumdrumdrum.nl zoals BOOMWHAKALAA!!!, tourt met zijn band KiT en speelt met artiesten als Izaline Calister, Alain Clark, Intwine en Sara Tavares.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 2 juli 2023
  • Tijd: 13.00 – 14.00 uur
  • Locatie: de Bibliotheek het Eemhuis
  • Kosten: gratis, wel graag aanmelden via bibliotheekeemland.nl/miso

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen