Fete de la Nature (Extern)


Datum/Tijd: zo 3 september 2023, 13:00 - 17:00

Vier het mee: Fête de la Nature in Amersfoort!

Voor ieder wat wils op zondagmiddag 3 september op het terrein van Zon & Schild! IVN afdeling Amersfoort viert er het ‘Fête de la Nature’ met iedereen die dat wil, i.s.m. GGZ Centraal. Voor jong en oud is er een gevarieerd programma met rondleidingen over het landgoed, lezingen en informatiekraampjes. De tentoonstelling ‘Biodiversiteit in Amersfoort’ is er te zien en voor de jeugd zijn er speciale activiteiten. Een muzikale noot in het groen wordt verzorgd door de GGZ-band.

Rondleidingen over het landgoed
IVN-ers van de werkgroep Groene GGZ laten de schoonheid van het landgoed Zon & Schild zien, gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. En zij vertellen welke veranderingen in de nabije toekomst op stapel staan voor het hele complex Zon & Schild.
Start: bij de grote tent voor Het Raakpunt om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur mede afhankelijk van de belangstelling. Honden aan de lijn zijn welkom.

Lezingenprogramma
13.30 – 14.15 uur  De Honingbij, lezing door Gerard de Niet, voorzitter Imkervereniging Eemkwartier
14.45 – 15.30 uur  Wildplukken, lezing door Elsje Bruijnesteijn
16.00 – 16.45 uur  Geopark Heuvelrug, Gooi en Vecht i.o., lezing door Kees de Heer
De lezingen vinden plaats in de kapel en duren ongeveer drie kwartier.

Tentoonstelling
De tentoonstelling ‘Biodiversiteit in Amersfoort’, eerder te zien in Het Groene Huis, gaat op reis en komt als eerste bestemming naar ons Fête de la Nature op Zon & Schild, dan te zien in de kapel.
Verwonder je over alle verschillende kleuren en vormen van de planten, bloemen en dieren die in Amersfoort leven. Zie hoe in de natuur alles met elkaar verbonden is en ontdek wat er voor nodig is om de natuur in Amersfoort zo mooi te houden. Kijk wat je zelf kunt doen en geniet vooral van alle natuur op het terrein.

Wanneer: zondag 3 september 2023 van 13:00 tot 17:00 uur
Waar: Zon & Schild, bij Het Raakpunt en in de kapel, Utrechtseweg 266, Amersfoort
Kosten : gratis

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen