Film over Artificiële Intelligentie in China, met nagesprek (Extern)


Datum/Tijd: ma 13 november 2023, 20:15 - 22:00

In de maandelijkse serie Movies that Matter, filmtheater De Lieve Vrouw, wordt op 13 nov. 2023 om 20.15 uur de Chinese documentaire ‘Total Trust’ vertoond.

Deze film (90 min.) uit 2023 geeft een indringend beeld van de digitale controle in China, waar een ongekende mate van staatstoezicht heerst.

De Chinese regisseur Jialing Zhang maakte een indrukwekkend en emotioneel verslag van de mogelijkheden van Artificiële Intelligentie (AI) die de Chinese overheid benut c.q. misbruikt om zijn burgers te volgen. In deze documentaire staan de persoonlijke gevolgen voor een advocaat en een journalist centraal. De regisseur ontleent hoop aan de mensen die blijven vechten tegen dit misbruik van staatsmacht.

Gastspreker bij het nagesprek is deze keer de Amersfoortse wethouder Johnas van Lammeren.
De gemeente Amersfoort heeft in 2023 een Code Goed Digitaal Openbaar Bestuur, een ethisch afwegingskader, opgesteld. Hiermee wil zij bewust en verantwoord omgaan met technologieën en het gebruik van algoritmes. De wethouder kan ons meer vertellen over de digitale werkwijze van de onze gemeente.
Info: lievevrouw.nl/zoeken?q=movies+that+matter

-o-o-o-

Ook interessant is de Power lezing over AI op 30 november en 18 december 2023 in het Boekhuis: ‘Wat is en wat kan artificiële intelligentie’? Dan gaat dhr. Gerhard Oude Vrielink o.a. in op de voordelen, vooroordelen en risico’s van AI.

Ines van Rooijen,
Lid van de lokale werkgroep ‘Movies that Matter Amersfoort’

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen