Healing Light concert kleinkoor PetitSoli (Extern)


Datum/Tijd: za 11 februari 2023, 20:00 - 21:30

‘Deep peace of the gentle night to you, moon and stars pour their healing light on you’….

PetitSoli, kleinkoor bij een groot koor (SoliAmersfoort), laat na drie jaar covid-stilte weer van zich horen. Een concert dat gaat over licht en vrede, een optimistische noot in onzekere tijden.

Healing Light verwijst naar de titel van een motet van Karl Jenkins, een oud Keltisch gebed over een diepe innerlijke vrede.

Naast enkele motetten van Karl Jenkins, afkomstig uit zijn grotere werken als ‘The Peacemakers’ en ‘The Armed Man’ brengt PetitSoli olv Paul Valk ook werken van andere hedendaagse componisten als Eric Whitacre, Ton de Leeuw en James MacMillan. Maar ook Bach ontbreekt niet!

Een bijzondere plaats in het concert is voor het ‘Dona nobis pacem’  van de Letse componist Pēteris Vasks, begeleid door Harry van Wijk.

Oekraïense pianiste Tamara Boiarenko begeleidt enkele koorstukken en speelt daarnaast ‘Melody’ van haar landgenoot componist Myroslav Skoryk.

Een aansprekend concert in de onbekende maar anders-dan-andere kerk De Schaapskooi, waar een concertvleugel en veel licht dit optreden extra glans geeft!

 Waar en Wanneer:

Zaterdag 11 februari 2023 | 20.00 – 21. 30 uur
De Schaapskooi
Magelhaenstraat 70
Amersfoort

Kaarten:

Kaarten voor dit concert bestel je via www.soliamersfoort.nl

Na ontvangst van betaling worden de kaarten je toegestuurd.

Toegang: € 15,00

Graag tot 11 februari!

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen