Het gevaar van digitaal bezig zijn; wat moeten ouderen weten? (Extern)


Datum/Tijd: do 19 januari 2023, 10:00 - 12:00

Velen van ons zijn niet opgegroeid met alle internet diensten en mogelijkheden. Naast kansen zijn er helaas ook bedreigingen. Zeker voor ons ouderen die er niet mee opgegroeid zijn. Het Eemhuis heeft naast het Digitale Hulpplein een specifiek thema, waar ouderen wegwijs worden gemaakt hoe internetbedreiging te herkennen. Naast de uitleg over termen als Spam, Phising, Social Enginering, Whats App fraude, etc is er ook een korte uitleg met praktijkvoorbeelden waar bezoekers kunnen testen of E-mails gevaarlijk zijn of niet.

In principe hoeft u geen telefoon of laptop mee te nemen. Tenzij u specifieke vragen heeft over een probleem of een mail en appje waarvan nu niet zeker weet of dit een risico is of gewoon reclame. Neem in dat geval het betreffende apparaat mee. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. De inloop is in “De Ruimte voor Amersfoort”. De balie van het Eemhuis (bibliotheek op het Eemplein) zal u de weg wijzen.

Plaats: Bibliotheek Het Eemhuis, Eemplein
Datum en tijd: 19 januari, 10 – 12 uur

 

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen