Korte middellange wandeling in kerstsfeer, langs de singels van Utrecht

Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: do 21 december 2023, 09:00 - 12:00

Deze korte middellange wandeling starten we in Utrecht bij het station en eindigen we bij de Catharijne kerk voor een bezoek aan de Napolitaanse Kerststal. Voor meer informatie over de kersstal zie hieronder.
We wandelen eerst over de Moreelsebrug, een redelijk nieuwe voetgangers en fietsersbrug over de sporen. Bij de Catharijnesingel aangekomen lopen we linksom langs de singels. Een eerste stop is bij de Westerkerk voor een kop koffie. Langs de singels vinden we informatie over onder andere historisch Utrecht. Het laatste stuk lopen we langs de Catharijnesingel. Nadat de singel weer water kreeg en de autoweg verdween, is hier een prachtig wandelgebied ontstaan waar natuurlijke beplanting is aangelegd. Een mooi voorbeeld hoe de Stadsring in Amersfoort eruit zou kunnen zien.
We eindigen bij de Catharijnekerk.

We verzamelen om 9.00 uur in de hal van het station, waar we de trein van 9.10 uur richting Utrecht nemen. Aan het einde van de wandeling kan iedereen op eigen gelegenheid naar Amersfoort terug reizen. De wandeling is 7 km en zal begeleid worden door Marja Kampman.
Mocht je onverwacht niet mee kunnen of je wilt op de reservelijst komen, stuur dan een mail naar marjakampman@hotmail.com. Leuk dat je je aanmeldt, maar gezien het aantal belangstellenden, is een aanmelding niet vrijblijvend.

Informatie over de kerststal: Laat je betoveren door deze prachtige stal met ruim zeshonderd schitterende kerststalfiguren. Het zijn echte museumstukken; afkomstig uit de achttiende eeuw uit de Italiaanse stad Napels. Samen vormen ze een complete stad in miniatuur. Het is lekker druk in de stal en aan alle kanten valt wel wat te ontdekken. Je kijkt je ogen uit!
Niet alleen de figuren met hun kleding en accessoires zijn supermooi. Ook het decor waarin ze te zien zijn is spectaculair. Levendige markttaferelen en drukke straatscènes zorgen voor steeds een nieuwe ontdekking. De mooiste kerststal van Nederland staat vol met echte Utrechtse eye-catchers. Wat te denken van de Domtoren, de Winkel van Sinkel als herberg, de bloemenmarkt aan de Utrechtse gracht en sterrenwacht de Sonnenborgh. En het oudste huisje van Utrecht! Een feest van herkenning dus.

 

Datum/Tijd: do 21 december 2023, 09:00 - 12:00

Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt