Korte wandeling Amerongse Bos, 6.5-7 km


Deze activiteit is volgeboekt

Datum/Tijd: wo 1 februari 2023, 10:30 - 14:00

De wandeling in februari voert ons naar het Amerongse Bos en heeft een lengte van ca 7 km. Dit bos is een van de oudste bossen op de Utrechtse heuvelrug. Door de variatie van loof- en naaldbomen van verschillende leeftijden en de weelderige ondergroei is er een rijk dieren- en plantenleven in het Bos. Aan de zuidkant van het Bos ontmoet de Utrechtse Heuvelrug, hoog en droog, de moerassen en  uiterwaarden van de Nederrijn, nat en voortdurend in beweging. Een bijzonder rijk vogelleven valt hier te aanschouwen. Naast bijvoorbeeld bergeenden, grote zilverreiger, lepelaar, komt er ook de visarend voor. Vergeet dus niet je verrekijker mee te nemen! Ook handig met betrekking tot de schitterende uitzichten vanaf de Amerongse Berg over het rivierlandschap van de Nederrijn. Tenslotte passeren we ook een aantal bijzondere monumenten, zoals tabakschuren en een monument dat verwijst naar het graafschap Athlone in Ierland. De vraag is nu welke relatie heeft dit met Amerongen?

De lengte van deze wandeling is ongeveer 6.5-7 km;

Datum: woensdag 1 februari.

We starten om 10.30 uur op de parkeerplaats aan de Burgwal (sportcomplex Burgwal) in Amerongen. We gaan na afloop lunchen in Amerongen zelf bij restaurant Buitenlust. Parkeren is het handigst op het grote parkeerterrein aan de Drostestraat tegenover de ingang naar het kasteel. Vanaf deze parkeerplaats is het 300-400 m. lopen naar het restaurant.

De route naar Sportcomplex Burgwal is als volgt: Volg de A28 en neem afslag 6 Leusden Zuid. Volg de N228 richting Woudenberg, Maarn en Leersum. Neem in Leersum op de rotonde de afslag N225 richting Amerongen. Blijf de N225 volgen voorbij het centrum van Amerongen richting Elst. Neem op de eerste rotonde na het centrum van A. de afslag Burgwal.

De lunch vindt plaats rond 12.45 uur in café-restaurant Buitenlust, Burg Jhr H. vd Boschstraat 13 in Amerongen.

De wandeling zal begeleid worden door Coby van Rooijen, cvanrooijen@gmail.com.

Aanmelden is mogelijk vanaf 11 januari, alleen via het aanmeldingsformulier hieronder.

Geef op het aanmeldformulier, in het veld opmerkingen, aan of je mee luncht, je over een auto beschikt en in welke wijk van Amersfoort of dorp in de omgeving je woont. Dit laatste om eventueel afspraken te kunnen maken om samen te rijden.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar cvanrooijen@gmail.com.

Wil je je afmelden mail dan naar hetzelfde adres of via tel: 06 2877 5451.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen