Korte wandeling – Amerongse Bos, VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: wo 6 november 2019, 10:30 - 14:00

De Korte Power wandeling van november voert ons door het Amerongse Bos, een van de oudste bossen op de Utrechtse heuvelrug. Door de variatie van loof- en naaldbomen van verschillende leeftijden en de weelderige ondergroei is er een rijk dieren- en plantenleven in het Bos. Aan de zuidkant van het Bos ontmoet de Utrechtse Heuvelrug, hoog en droog, de moerassen en uiterwaarden van de Nederrijn, nat en voortdurend in beweging. Een bijzonder rijk vogelleven valt hier te aanschouwen. Naast bijvoorbeeld bergeenden, grote zilverreiger, lepelaar, komt er ook de visarend voor. Vergeet dus niet je verrekijker mee te nemen!  Ook handig met betrekking tot de schitterende uitzichten vanaf de Amerongse Berg over het rivierlandschap van de Nederrijn. Tenslotte passeren we ook een aantal bijzondere monumenten, zoals tabaksschuren en een monument dat verwijst naar het graafschap Athlone in Ierland. De vraag is nu welke relatie heeft dit met Amerongen?

De lengte van deze wandelroute is ongeveer 6,5 – 7  km.

Startpunt is de parkeerplaats aan de Burgwal (Sportcomplex Burgwal) in Amerongen. Als we hierna gaan lunchen in Amerongen zelf bij restaurant Buitenlust, is het het handigst de auto te parkeren op het grote parkeerterrein aan de Drostestraat tegenover de ingang naar het kasteel. Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer 300-400 meter lopen naar het restaurant.

De route naar Sportcomplex de Burgwal is als volgt: volg de A28 en neem afslag 6 Leusden-Zuid. Volg de  N228 richting Woudenberg-Maarn en Leersum. Neem in Leersum op de rotonde de afslag N225 richting Amerongen. Blijf de N225 volgen voorbij het centrum van Amerongen richting Elst. Neem op de eerste rotonde na het centrum van Amerongen de afslag Burgwal.

Lunch vindt plaats rond 12.45 uur in café restaurant Buitenlust, Burg. Jhr. H. v.d. Boschstraat 13 te Amerongen.

De wandeling zal worden begeleid door Coby van Rooijen.

Aanmelden alleen via het aanmeldingsformulier hieronder. 

Geef op het aanmeldformulier in het veld ‘Opmerkingen’ aan of je mee luncht, je over een auto beschikt en in welke wijk van Amersfoort of dorp in de omgeving van Amersfoort  je woont. Dit laatste om eventueel afspraken te kunnen maken om  samen te rijden.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar cvanrooijen@gmail.com  Wil je je afmelden voor deze wandeling mail dat dan naar dit mailadres of, als het vlak voor vertrek is, bel dan naar 0628775451.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen