Korte Wandeling – Ankeveense Plassen

Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: wo 3 april 2024, 10:30 - 14:00

De maand april wandelen we in het typische Hollandse landschap rond Ankeveen.  Tijdens de wandeling kunnen we genieten van het uitzicht over de plassen, grasland en moerasbos. Dit gebied is ontstaan door de turfwinning . Al in de middeleeuwen werd hier veen gegraven. Vanaf de legakkers werd het veen afgegraven en te drogen gelegd. Je kunt het legakkerpatroon op veel plaatsen nog goed zien. In dit waterrijke gebied broeden veel vogelsoorten. zoals de zwarte stern, purpereiger, rietzanger en kleine karekiet.

We starten stipt om 10.30 uur.

Verzamelpunt en startplaats is het parkeerterrein bij de St. Martinuskerk, Stichts End 19 in Ankeveen. Na afloop lunchen we in Restaurant Brambergen, Noordereinde 54d, ‘s-Graveland

De wandeling wordt begeleid door Coby van Rooijen (06-28775451)

Aanmelden is pas mogelijk vanaf 20 maart 2024 om 9.00 uur, alleen via het dan aanwezige aanmeldformulier hieronder.

Geef op het aanmeldformulier in het veld “opmerkingen” aan of je al dan niet beschikt over een auto en in welke wijk je woont. Dit om onderling afspraken te kunnen maken om samen te rijden.

Door je aan te melden geef je automatisch toestemming dat je gegevens (naam, e-mail, tel nr en gegevens in het opmerkingenveld) worden gedeeld met de andere deelnemers.

Zorg voor goede en waterdichte wandelschoenen. Je loopt op eigen risico.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en tel.nr naar cvanrooijen@gmail.com

Wil je je afmelden, mail dit dan naar hetzelfde adres  of meldt dit telefonisch via 06-28775451

 

Datum/Tijd: wo 3 april 2024, 10:30 - 14:00

Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt