Korte Wandeling – Bergpad Lunteren en Wekeromse Zand


2 plaatsen beschikbaar

Datum/Tijd: wo 1 mei 2024, 10:30 - 14:00

Het Wekeromse Zand is een gebied met bos, stuifzand, hei en een grote zandgroeve. Hier komen we op de terugweg langs. Vanaf onze startplaats bezoeken we als eerste de Wekeromse Belt, een 52 m hoge top. Dit is een voormalige vuilstortplaats maar sinds enige decennia voorzien van een metersdikke zandlaag en begroeid. Op het hoogste punt staat een uitkijktoren met een schitterend uitzicht over de Gelderse Vallei. Het pad hiernaar toe en de afdaling hier vanaf is redelijk steil. Dus het is wellicht verstandig om wandelstokken mee te nemen. Hierna lopen we in een ruime bocht door bos en hei richting het Wekeromse Zand.  De lengte van de wandeling is tegen de 7 km.

Verzamelpunt en startplaats is het parkeerterrein Wekeromse Zand, Kruising Hoeverweg, Wekerom. De parkeerplaats is gelegen aan de kruising Hoeverweg/Lichtenvoortseweg . Na afloop lunchen we in restaurant De Lunterse Boer, Boslaan 87, 6741 KD Lunteren.

We starten stipt om 10.30 uur.

De wandeling wordt begeleid door Coby van Rooijen, 0628775451.

Aanmelden is pas mogelijk vanaf 17 april 2024 om 9.00 uur, alleen via het dan aanwezige aanmeldformulier hieronder.

Geef op het aanmeldformulier in het veld “opmerkingen” aan of je al dan niet beschikt over een auto en in welke wijk je woont. Dit om onderling afspraken te kunnen maken om samen te rijden.

Door je aan te melden geef je automatisch toestemming dat je gegevens (naam, e-mail, tel nr en gegevens in het opmerkingenveld) worden gedeeld met de andere deelnemers.

Zorg voor goede en waterdichte wandelschoenen. Je loopt op eigen risico.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en tel.nr naar cvanrooijen@gmail.com.

Wil je je afmelden, mail dit dan naar hetzelfde adres of meldt dit telefonisch via 0628775451.


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen