Korte Wandeling buitenplaatsen Boekesteyn, Schaep en Burgh en Bantam in ‘s-Graveland

Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: wo 5 april 2023, 10:30 - 14:00

De wandelroute loopt door drie aan elkaar grenzende buitenplaatsen: Boekesteyn, Schaep en Burgh en Bantam in ‘s-Graveland.  Deze drie buitenplaatsen bevinden zich op het overgangsgebied tussen zandgrond en laagveen. Begin 17e eeuw kregen Amsterdamse kooplieden een vergunning om veen en zand af te graven tussen Hilversum en Kortenhoef. Als tegenprestatie moest per kavel een boerderij worden gezet en de grond in cultuur gebracht. Na enige tijd groeide hun waardering voor het buitenleven en vestigden de kooplieden zich permanent. In de loop van de daaropvolgende eeuwen werden de boerderijen verbouwd tot kapitale landhuizen  en werden rond deze landhuizen parken en tuinen aangelegd. Bij het landhuis Schaep en Burgh bevindt zich een ijskelder in het park. Bovendien is Schaep en Burgh ook het oudste landhuis; het stamt uit het midden van de 17e eeuw. Boekesteyn stamt in de huidige vorm uit de tweede helft van de 18e eeuw en het landhuis op de buitenplaats Bantam stamde uit 1878 maar is honderd jaar later gesloopt.

We starten om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats Boekesteyn in ‘s Graveland. De wandeling is rond de 5 km. We lunchen in restaurant Brambergen, Noordereinde 54A in ´s-Graveland.

Aanmelden vanaf 11 maart via het aanmeldformulier dat dan hieronder verschijnt.

Geef op het aanmeldformulier in het veld “Opmerkingen” aan of je over een auto beschikt en in welke wijk je woont, dit om afspraken te kunnen maken om samen te rijden. Door je aan te melden, geef je automatisch toestemming dat je gegevens (naam, email, telefoonnummer en gegevens in opmerkingenveld) worden gedeeld met de overige deelnemers.

Zorg voor goede en waterdichte wandelschoenen. Je loopt mee op eigen risico.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar cvanrooijen@gmail.com. Wil je je afmelden voor deze wandeling mail dit dan naar hetzelfde mailadres of meldt dit telefonisch aan 0628775451.

 

Datum/Tijd: wo 5 april 2023, 10:30 - 14:00

Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt