Korte wandeling Cotlandenpad Amerongen


Deze activiteit is volgeboekt

Datum/Tijd: wo 1 november 2023, 10:30 - 14:00

Voor de maand november gaan we naar Amerongen om daar het mooie klompenpad Cotlandenpad te wandelen. Het dorp Amerongen kwam vanaf de Middeleeuwen tot ontwikkeling. De mensen vestigden zich op de overgangen van de heuvelrug naar de lagere gebieden. Om gewassen te telen werd steeds meer grond ontgonnen. Deze oorspronkelijke akkers staan bekend als “engen “. Amerongen werd voor het eerst in 1126 aangeduid als plaatsnaam. Amerongen komt van Amer, een natuurlijke waterloop. We komen o.a. langs het kasteel Amerongen en kasteel Zuylestein.

Dus trek de wandelschoenen aan en laten we gaan . De wandeling is ongeveer 7 km.

We starten op de parkeerplaats bij kasteel Amerongen, Gasthuisstraat 1, en na afloop lunchen we bij restaurant Buitenlust: burgemeester Jonkheer H. van de Boschstraat 13 in Amerongen.

De wandeling wordt begeleidĀ  door Coby van Rooijen, 0628775451.

Aanmelden is mogelijk vanaf 12 oktober, alleen via het dan aanwezige aanmeldformulier hieronder.

Geef op het aanmeldformulier in het veld “opmerkingen” aan of je al dan niet over een auto beschikt en in welke wijk je woont. Dit i.v.mĀ  samen rijden.

Door je aan te melden, geef je automatisch toestemming dat je gegevens (naam, email, telefoonnummer en gegevens in opmerkingenveld) worden gedeeld met de overige deelnemers.

Zorg voor goede en waterdichte wandelschoenen. Je loopt mee op eigen risico.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar cvanrooijen@gmail.com.
Wil je je afmelden mail dan naar hetzelfde mailadres of meldt dit dan telefonisch aan 0628775451.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen