Korte wandeling: Klompenpad Broekerpad, Scherpenzeel

Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: wo 4 oktober 2023, 10:30 - 14:00

Voor de maand oktober zoeken we het mooie buitengebied van Scherpenzeel op. We wandelen over landgoederen, boerenerven en langs beken in de Gelderse Vallei. Daarbij voert de route ons ook langs een deel van de Grebbelinie. Scherpenzeel zelf is ontstaan rond het huis Scherpenzeel dat midden in Scherpenzeel staat. De naam Scherpenzeel, toen ‘Scarpenzele’ genoemd, aanleiding te veronderstellen dat er naast een nederzetting een versterkt huis moet zijn geweest dat hier al  in de 13e – 14e eeuw moeten hebben gestaan. Het laatste deel van het woord “zeel” is afgeleid van“zale” of “sale”, dat zaal of huis betekent. Het eerste deel “scherpen” kan een aanduiding zijn van de aanwezigheid van staketsels ofwel een rij scherpe palen. Het zou in dit geval dus kunnen gaan om een versterkt huis omgeven door een rij palen. Niet ongewoon voor een plek die in het grensgebied van het toenmalige graafschap Gelre en het bisdom Utrecht, waar van tijd tot tijd schermutselingen plaatsvonden. Dit huis was in het bezit van de familie Van Scherpenzeel

Het Broekerpad is een rondwandeling van ongeveer 7 km. Het startpunt is het Kultuurhuis de Breehoek, Marktstraat 59, Scherpenzeel. Voor de mensen die met het OV willen reizen: Syntus buslijn 80,  halte Scherpenzeel kerk.
We lopen een klompenpad en volgen de rode markering.

Aan het eind lunchen we in Restaurant Prinsheerlijk aan Plein1940, 187 in Scherpenzeel.

De wandeling wordt begeleid door Coby van Rooijen, 0628775451.

Aanmelden is mogelijk vanaf  13 september, alleen via het dan aanwezige aanmeldformulier hieronder.

Geef op het aanmeldformulier in het veld “Opmerkingen” aan of je al dan niet  over een auto beschikt en in welke wijk van Amersfoort je woont. Op deze wijze kunnen  afspraken worden gemaakt om samen te rijden.

Door je aan te melden, geef je automatisch toestemming dat je gegevens (naam, email, telefoonnummer en gegevens in opmerkingenveld) worden gedeeld met de overige deelnemers.

Zorg voor goede en waterdichte wandelschoenen. Je loopt mee op eigen risico.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar cvanrooijen@gmail.com.  Wil je je afmelden voor deze wandeling mail dit dan naar hetzelfde mailadres of meldt dit  telefonisch aan 0628775451.

 

Datum/Tijd: wo 4 oktober 2023, 10:30 - 14:00

Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt