Korte wandeling landgoed Bornia bij Austerlitz

5 plaatsen beschikbaar
Datum/Tijd: di 12 december 2023, 10:30 - 15:00

In de maand december gaan we naar Austerlitz voor de andere helft van de wandeling over  de landgoederen Heidestein en Bornia. Vroeger maakten ze deel uit van het uitgestrekte heide-en stuifzandgebied de Amersfoorter bergen. Door de aanleg van de spoorlijn Utrecht-Arnhem werd het landgoed Bornia in tweeen gesplitst: Heidestein en Bornia. beide landgoederen, waar eens pracht en praal de boventoon voerde, liggen er nu verlaten en ietwat troosteloos bij.

Bornia ligt aan de oostkant van de Hoofdstraat (Driebergen), even ten noorden van de spoorlijn. Rond het neoclassicistisch herenhuis ligt een landschappelijk aangelegd park dat grotendeels bestaat uit bos. Het huis staat als middelpunt van de aanleg iets verhoogd. Aan de noordzijde van het huis bevinden zich de restanten van een doolhof uit 1920, een koetshuis uit 1896 met een woning uit 1909, een oranjerie met unieke wintertuin uit 1909, een moestuin met kassen, een houten badhuis met zwembad uit 1925 en een tennisbaan. Aan de westzijde ligt een opvallende fietsenstalling van rond 1921 in de vorm van een tempeltje.

We starten in Austerlitz op het dorpsplein. We vertrekken hier om 10.30 uur.
Aan het eind van de wandeling lunchen we bij pannenkoekenhuis Bergzicht aan de N227.

De wandeling wordt begeleid door Wil Reijs, 0651338832.
Zorg voor goede en waterdichte wandelschoenen  Je loopt op eigen risico.

Aanmelden is pas mogelijk vanaf  22 november, alleen via het dan aanwezige aanmeldformulier hieronder.

Geef op het aanmeldformulier in het veld “Opmerkingen” aan of je al dan niet beschikt over een auto en in welke wijk je woont. Op deze wijze kunnen afspraken worden gemaakt om samen te rijden.

Door je aan te melden geef je automatisch toestemming dat je gegevens ( naam, e-mail, telefoonnummer en gegevens in het opmerkingenveld worden gedeeld met de andere deelnemers.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen , mail dan je naam en telnr naar wilreijs@outlook.com Wil je je afmelden voor deze wandeling, mail dit dan naar hetzelfde adres of meldt dit telefonisch aan 0651338832.

 

Datum/Tijd: di 12 december 2023, 10:30 - 15:00

Deze activiteit is al geweest