Korte wandeling Leersumse Veld, AFGELAST


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: wo 1 april 2020, 10:30 - 14:30

Wij, Jet Holleman en Wil Reijs, hebben als sportcoördinatoren besloten in navolging van de officiële maatregelen alle wandelactiviteiten tot 6 april a.s. schappen. Dat betekent dat de korte wandeling bij het Leersumse Veld van 1 april a.s. wordt afgelast. Diegenen die zich al hebben ingeschreven worden geïnformeerd.

Het Leersumse Veld wordt ook wel omschreven als het stilste plekje in Nederland, in de ijstijd uitgesleten door smeltwater in de stuwwal die nu de Utrechtse Heuvelrug heet. Ontbossing en overbeweiding hebben in de loop van eeuwen de grond uitgeput. Het Leersumse Veld werd een gebied van stuifzand en heide, die op natte plaatsen ging vervenen. Dit veen werd in de 18e eeuw op grote schaal afgegraven. Zo ontstonden de Leersumse Plassen. Ieder seizoen heeft in dit mooie gebied weer iets anders te bieden, zoals de bloeiende heide in de nazomer en de verkleurende loofbomen in de herfst. Verder vind je er allerlei bijzondere dieren zoals de heikikker, allerlei soorten libellen en watervogels.

De wandeling is tussen de 7 en 7,5 km.

We verzamelen op Parkeerplaats Boswachterij Leersum, Maarsbergseweg 18, 3956 KW Leersum. Dit is ook het startpunt. De kortste weg  naar onze startplaats is via de A28. Neem vervolgens afslag 6-Leusden-Zuid naar N226 richting Leusden-Zuid/Woudenberg. We blijven de N226 vervolgen in de richting Woudenberg – Maarsbergen – Leersum. Halverwege richting Leersum vind je aan de linkerkant de afslag naar parkeerplaats Boswachterij Leersum.

We lunchen rond 13.00 uur in Restaurant Darthuizen, Rijksstraatweg 315, 3956 CP Leersum. Tel: 0343 – 453041.

De wandeling wordt begeleid door Wil Reijs, tel.nr: 06-51338832.

Geef op het aanmeldformulier in het veld “Opmerking” aan of je mee luncht, je over een auto beschikt en in welke wijk van Amersfoort of dorp in de omgeving je woont. Dit laatste om eventueel afspraken te kunnen maken om samen te rijden.

Er kan voor deze wandeling worden aangemeld vanaf woensdag 11 maart 2020, alleen via het aanmeldformulier dat dan zichtbaar is hieronder.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en tel.nr. naar wil.reijs@telfortglasvezel.nl. Wil je je afmelden voor deze wandeling, mail dat dan naar hetzelfde mailadres, of als het vlak voor vertrek is , bel dan naar 06-51338832 (Wil Reijs).

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen