Korte wandeling Leersumse veld


Deze activiteit is volgeboekt

Datum/Tijd: di 7 maart 2023, 10:30 - 14:00

We lopen deze afwisselende wandeling door loof- en naaldbossen, langs oude lanen, door een heidegebied en rond de vennen.

Het Leersumse veld ligt in een natuurlijke laagte, in de ijstijd uitgesleten door smeltwater in de stuwdam die nu de Utrechtse Heuvelrug heet. Ontbossing en overbeweiding hebben in de loop van eeuwen de grond uitgeput. Het Leersumse veld werd een gebied van stuifzand en heide dat op natte plaatsen ging vervenen. In de 16e eeuw is hier op grote schaal turf gewonnen en in de 19e eeuw nogmaals op kleine schaal. Zo ontstonden de Leersumse Plassen. Een statige eik-lindenlaan en oude rododendronstruiken herinneren aan de tijd dat hier een buitenplaats was. De plassen trekken veel libellen en vogels, die je kunt observeren vanuit een vogel kijk hut bij de derde plas.

De start is om 10.30 bij de parkeerplaats Leersumse veld aan de Maarsbergseweg. Neem tussen Maarsbergen en Leersum bij het bord”Leersumse Veld” de afslag … (links voorsorteren).
We verzamelen bij de veldschuur en het informatiebord van Staatsbosbeheer.

Na afloop gaan we ergens lunchen, waar wordt nog uitgezocht!!

Aanmelden vanaf 8 februari via het aanmeldformulier dat dan verschijnt.

Geef op het aanmeldformulier in het veld “Opmerkingen”aan of je over een auto beschikt en in welke wijk je woont, dit om afspraken te kunnen maken om samen te rijden, en je mobiele telefoonnummer. Door je in te schrijven, geef je automatisch toestemming om deze gegevens te mogen delen met de overige deelnemers.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar wilreijs@gmail.com.    Wil je je afmelden voor deze wandeling mail dit dan naar hetzelfde mailadres of telefonisch naar 0651338832.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen