Korte Wandeling Schutpad


Deze activiteit is volgeboekt

Datum/Tijd: di 13 februari 2024, 10:30 - 14:00

Vandaag lopen we het Schutpad in Leusden-Zuid. Het Schutpad is het allereerste klompenpad en is in 2002 geopend door het Landschap Erfgoed Utrecht. Deze wandeling voert ons allereerst over het Landgoed De Boom met het gelijknamige landhuis. Landhuis De Boom is een statig landhuis van twee verdiepingen, gebouwd in 1878/1879 in opdracht van Arnoud Jan de Beaufort, die zijn leven lang burgemeester van Leusden geweest is. Het is geheel wit gepleisterd en in laat-classicistische (ecclesiastische) stijl gebouwd. Ook het park is in die jaren aangelegd. De naam is ontleend aan een oude boom die er al stond toen het huis gebouwd werd. Aan die boom werden de officiĆ«le gemeentelijke mededelingen aangeplakt. De mensen vroegen elkaar dan: “Heb je de Boom al gelezen?”.

We vervolgen de route en passeren onder meer de oude spoorlijn Amersfoort-Kesteren. Deze is aangelegd tussen 1880 en 1886. Deze spoorlijn is na de Tweede Wereldoorlog opgeheven.

We starten stipt om 10.30 uur.

Verzamelpunt en startplaats is het kleine parkeerterrein aan de Leusbroekerweg in Leusden-Zuid. Dit parkeerterrein is gelegen bij Leusbroekerweg huisnummer 21 en tegenover huisnummer 6. Van hieraf is het ongeveer 200 meter lopen naar het startpunt van het Klompenpad. Na afloop lunchen we in restaurant Bavoort, Treekerweg 28 Leusden-Zuid.

De wandeling wordt begeleid door Wil Reijs, 0651338832

Aanmelden is pas mogelijk vanaf 24 januari 2024 om 0.900 uur , alleen via het dan aanwezige aanmeldformulier hieronder.

Geef op het aanmeldformulier in het veld “opmerkingen” aan of je al dan niet beschikt over een auto en in welke wijk je woont. Dit om afspraken te kunnen maken om te carpoolen. Geef dan ook je telefoon nr. erbij.

Door je aan te melden geef je automatisch toestemming dat je gegevens (naam, e-mail, tel nr en gegevens in het opmerkingenveld) worden gedeeld met de andere deelnemers.

Zorg voor goede en waterdichte wandelschoenen. Je loopt op eigen risico.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en tel.nr naar wilreijs@outlook.com. Wil je je afmelden, mail dit dan naar hetzelfde adres , of meldt dit telefonisch naar 0651338832.


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen