Laatbloeiers – Eerste spraakmakende theaterfestival voor zestigplussers (Extern)


Datum/Tijd: di 31 oktober 2023, 10:00 - 18:00

Beste Powerdeelnemers,  

Als initiatiefnemer van Power in 2007 ben ik bezig met ‘Prettig Ouder Worden En Relativeren, hoe doe je dat’?
Toen was ik 58 en inmiddels nader ik de 75. Mooi om te zien, dat er meer 60+ers Power deelnemer zijn geworden.  

Zo kwam ik op het spoor van een bijzonder Theaterfestival: Laatbloeiers, op 31 oktober 2023 van 10.00 tot 18.00 uur in Tivoli Vredenburg in Utrecht.
Ik ga er zeker heen en ik hoop op meegaanders. Lees het persbericht hieronder en wordt enthousiast! 

Kaartverkoop  via de website van het festival: www.laatbloeiers.nl
Leuk om daar met een aantal Power deelnemers heen te gaan!

Met een Powergroet van Barbara Bastiaanssen 

 

Laatbloeiers – Eerste spraakmakende theaterfestival voor zestigplussers

Wat geef jij door aan de generaties na jou? Verbreek de ban van oud zeer en vier het leven!

De zestigplusser anno 2023 bevindt zich in een nieuwe levensfase waarin verleden, heden en toekomst samenkomen. Theaterfestival Laatbloeiers biedt op 31 oktober een divers cultureel programma: vijf zalen vol talkshows, muziek, theater, workshops en familieopstellingen. Centraal staat de vraag: waar sta je nu in je leven en wat geef jij door aan de volgende generaties?

Het is tijd dat de zestigplusser een eigen festival krijgt. Werk wordt minder belangrijk en het besef groeit dat het leven eindig is. Vragen dienen zich aan, wat je achtergrond ook is. Hoe is je leven verlopen en hoe had je gewild dat het was gegaan? Heb je iets af te hechten met je ouders of te delen met de generaties ná jou? Wat zijn de verhalen die een leidraad bleken voor je leven, in voor- en tegenspoed? Wie je bent, heb je maar voor een deel in de hand. Dat andere deel is de geschiedenis van de generaties vóór jou en jij geeft dat stokje weer door aan de generaties na jou. Tijdens Laatbloeiers verbreken we de ban van oud zeer én vieren we het leven.

De zestigplusser van nu is vaak opgegroeid in een zwijgzaam ouderlijk huis, waar nauwelijks werd gepraat over gevoelens. Laatbloeiers verleidt en inspireert haar publiek om juist méér te vertellen. Vier je nieuwsgierigheid, deel je verhaal en kijk wat er gebeurt. ‘Persoonlijke groei is echt mogelijk tot de laatste snik,’ vertelt Alet Klarenbeek, programmamaker en initiatiefnemer van Laatbloeiers vanuit UP!, een beweging die een nieuwe kijk op ouder worden biedt.

Cultureel programma met veel bekende gezichten

Hadassah de Boer en Anita Witzier gaan in talkshows in gesprek met o.a. Hedy d’Ancona, Bram Bakker en Johnny Manuhutu over gedane zaken en nieuwe vergezichten. Els van Steijn brengt haar inzichten uit De Fontein in de praktijk met live familieopstellingen. Yasmina Aboutaleb bevraagt Roline Redmond en Hassnae Bouazza over hun familiegeschiedenis. Frits Spits speurt het muzikale liedjeslandschap af, op zoek naar oude pareltjes. Er is livemuziek, met o.a. Izaline Calister en Massada. Je kan ook zelf aan de slag met verhalen delen in workshops rond biografieën, dans en schilderen. De foto expositie PR-OUD is een sprankelend eerbetoon aan de schoonheid, veerkracht en (eigen)wijsheid van een mens op leeftijd.

  • Theaterfestival Laatbloeiers is op
  • 31 oktober 2023 van 10.00 tot 18.00 uur
  • in Tivoli Vredenburg, Utrecht
  • Kaarten kosten: € 25/-, te koop op laatbloeiers.nl

Over UP!

UP! biedt een nieuwe kijk op ouder worden en gelooft in persoonlijke groei, tot de laatste snik. Blijf bewegen, blijf nieuwsgierig, blijf je verbazen, tot het stopt. Door middel van ontmoetingen, zoals talkshows, festivals en themagesprekken in de wijk brengt UP! mensen op een persoonlijke, realistische manier met elkaar in gesprek over thema’s die ertoe doen als je ouder wordt, zoals bewegen, rouw en intimiteit. upinnederland.nl

Laatbloeiers is een initiatief van UP! in co-productie met Artifex, Tivoli Vredenburg en Production Design, met speciale dank aan founding partner Jo Visser Fonds.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen