Lange Wandeling Baarn, De Stulp, Drakensteyn, Lage Vuursche


Deze activiteit is volgeboekt

Datum/Tijd: vr 18 augustus 2023, 09:15 - 17:00

Deze rondwandeling van 16 km vanaf station Baarn voert door het Baarnse Bos, de Stulp, langs de Kuil van Drakensteyn, Lage Vuursche en Pluismeer.

Het Baarnse Bos is een mooi parkbos met twee vijvers en een ‘berceau’ (een slingerpad met gesnoeide beuken). Verderop ligt De Stulp, een heide- en stuifzandgebied met enkele vennetjes, waaronder het Pluismeer. De heide wordt begraasd door Charolais-runderen en af en toe een schaapskudde. De Kuil van Drakensteyn is een mooie laagte in het terrein met daarin de horecagelegenheid het paviljoen “Buiten in de Kuil”, waar we een pauze houden. Via het bosdorp Lage Vuursche nemen we een andere route terug naar Baarn, langs het Pluismeer en De Stulp en door het Paardenbos. Het mooiste en meest bekende plekje is het Pluismeer. Het ven is waarschijnlijk ontstaan na afgraving van het veen voor brandstof. Bij het Pluismeer staat een vogelkijkhut. In het bos van de Stulp liggen diverse grafheuvels.

Honden: honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Aquì, onze goed opgevoede Duitse staande langhaar, loopt met ons mee.

Tip: in natte perioden zijn sommige stukken soms drassig, waterdicht schoeisel aanbevolen.
Tip: in het begrazingsgebied lopen koeien. Blijf rustig en houd afstand.

Voor diegenen die met het OV reizen: verzamelen uiterlijk om 9.20 uur in de stationshal van Amersfoort CS (aan de kant van het Stationsplein). De sprinter vertrekt om 9.31 uur richting Hilversum van spoor 2; deze is om 9.38 op station Baarn.

Streven is om vóór 16.00 uur op station Baarn de trein terug naar Amersfoort te nemen, bv. die van 15.20 of 15.50 uur.

Zelf gaan wij met de auto en parkeren die bij De Generaal. Wij zien elkaar bij de spoorwegovergang (om misverstanden te voorkomen). Willen diegenen die met eigen vervoer reizen dit op het  aanmeldingsformulier vermelden, met daarbij hun woonwijk, zodat medereizigers desgewenst onderling contact kunnen opnemen. Wij hebben ruimte voor twee personen.

Om ca. 9.40 uur beginnen we te wandelen. Na ca. 1.45  uur bereiken we de Kuil van Drakensteyn en is er gelegenheid om koffie te drinken.

In principe eten we onderweg onze zelfmeegebrachte lunchpakketten op. Bij minder goed weer bekijken we bij aankomst op station Baarn wat te doen.

Ben en Sylvia van Velzen begeleiden deze wandeling. Wij zijn bereikbaar via wsvanvelzen@gmail.com en het telefoonnummer dat in de bevestigingsmail staat. Wij lopen een rustig tempo, van ongeveer 4 km per uur. Wil je sneller, dan kan je wellicht met dezelfde wandeling op 10 augustus meelopen. Zie Agenda.

Het aantal deelnemers is maximaal 10.  Aanmelden vanaf 22 juli uitsluitend via het aanmeldformulier dat dan hieronder verschijnt.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar bovengenoemd e-mailadres.

Wil je je afmelden voor deze wandeling mail dit dan naar hetzelfde mailadres of, als het vlak voor vertrek is, graag bellen naar de begeleider.


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen