Lange wandeling Baarn – Kuil van Drakensteyn – Den Dolder 16 km


7 plaatsen beschikbaar

Datum/Tijd: do 23 mei 2024, 09:15 - 17:00

NB: DEZE WANDELING VERVANGT DE VERVALLEN WANDELING VAN 16/5

De 16 km lange wandeling van mei loopt van NS-station Baarn naar NS-station Den Dolder.

Na aankomst in Baarn lopen we naar het Baarnse Bos. Dit is een mooi parkbos met twee vijvers en een ‘berceau’ (een slingerpad met gesnoeide beuken). Verderop ligt De Stulp, een heide- en stuifzandgebied met enkele vennetjes, waaronder het Pluismeer. De heide wordt begraasd door runderen en af en toe een schaapskudde. In het bos bij de Stulp liggen diverse grafheuvels.

De Kuil van Drakensteyn is een mooie laagte in het terrein met daarin een horecagelegenheid, paviljoen “Buiten in de Kuil”, waar we een pauze houden.

Vervolgens komen we bij het mooiste en meest bekende plekje, het Pluismeer. Het ven is waarschijnlijk ontstaan na afgraving van het veen voor brandstof. Bij het Pluismeer staat een vogelkijkhut.

Wat verderop komen we langs het Nonnenland, een open gebied waar ooit turf werd gewonnen en waar Staatsbosbeheer samen met het waterschap de afgelopen jaren het waterpeil flink heeft verhoogd.

Tenslotte lopen we door een paar landgoederen die een verkenning meer dan waard zijn: landgoed Venwoude, landgoed Vijverhof waar de lanen langs open veldjes slingeren met steeds weer een ander beeld en de heide bij de Willem Arntzhoeve, met het hoofdgebouw van de voormalige kliniek met zijn markante torentje. En tenslotte NS-station Den Dolder.

Zorg voor goede en waterdichte wandelschoenen, er kunnen drassige stukken zijn. Iedereen loopt mee op eigen risico.

Heenreis: we nemen de sprinter van 9.31 uur vanaf station Amersfoort spoor 7, naar Baarn; daar komen we om 9.38 uur aan.

We gaan direct wandelen. Na ruim 7 km, 1,5 uur later om ca. 11.20 uur, zijn we bij De kuil van Drakensteyn; tijd voor koffie e.d.

Nog ca. 1,5 uur verder lopen lunchen we onderweg ergens “in het veld” op landgoed Vijverhof. Neem dus zelf een lunchpakket mee.

Verzamelen: voor diegenen die met het OV reizen: we verzamelen tot uiterlijk 9.20 uur in de hal van Amersfoort Centraal en gaan dan naar spoor 7 voor de trein van 9.31 uur naar Baarn.

Voor diegenen die met eigen vervoer willen reizen: hou er rekening mee dat we niet bij station Baarn terug komen. Mocht je dat toch willen, er is parkeergelegenheid bij het Stationsplein en naast restaurant “De Generaal”. En neem je OV-chipkaart mee. En let ook op dat je om 9.35 uur aanwezig bent.

Terugreis met het OV: streven is om vóór 16.00 uur op station Den Dolder de trein terug naar Amersfoort te nemen, vertrektijden: bv. 15.03 en 15.33 uur.

Aantal deelnemers: maximaal 10 inclusief de begeleider.

Begeleider wandeling: Pieter Schellekens. Email: p.schellekens@telfort.nl Telefoonnr: 06 5113 4666

Aanmelden: je kunt je aanmelden via het formulier dat op 17 mei as. na 9 uur, hieronder te vinden is.

Door je aan te melden geef je automatisch toestemming dat je gegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer en gegevens in het opmerkingenveld) worden gedeeld met de andere deelnemers.

Reservelijst: is de wandeling volgeboekt, meld je dan evt. per e-mail bij de begeleider voor plaatsing op de de reservelijst. Mocht iemand zich afmelden, dan kun je misschien alsnog mee.

Afmelden: kun je onverhoopt niet mee? Meld je dan zo snel mogelijk af via de begeleider. Als het kort voor de wandeldag is, graag telefonisch via 06 5113 4666. Dan kan er misschien iemand anders mee.


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen