Lange Wandeling – Bijzondere Bergwandeling Lunteren


10 plaatsen beschikbaar

Datum/Tijd: do 13 juni 2024, 09:00 - 15:30

De lange wandeling van juni voert ons vanaf station Lunteren al spoedig door het Lunterse Buurtbos richting de Lindenboomberg en het Wekeromse Zand. Het Wekeromse Zand is een gebied met bos, stuifzand, hei en een grote zandgroeve. Vanaf het Wekeromse Zand lopen we verder richting het Wekeromse Eng en de Wekeromse Belt. Dit is een voormalige vuilstortplaats maar sinds enige decennia voorzien van een metersdikke zandlaag en begroeid. Op het hoogste punt staat een uitkijktoren met een schitterend uitzicht over de Gelderse Vallei. Het pad leidt hiernaar toe en de afdaling hier vanaf is redelijk steil. Dus het is wellicht verstandig om wandelstokken mee te nemen.

Hierna lopen we in een ruime bocht door bos en hei richting het Wekeromse Zand. Vanaf de Wekeromse Belt lopen we over hei en bos weer richting Lunteren. Halverwege passeren we restaurant De Lunterse Boer, waar we iets kunnen gebruiken, als we dat willen.  Daarna weer door het Lunterse Buurtbos richting station Lunteren.

De lengte van de wandeling bedraagt 16 km.

De wandeling start om 9.45 uur vanaf station Lunteren. We lunchen onderweg halverwege in het veld. Neem dus zelf een lunchpakket mee.

Voor diegenen die met het OV reizen: we verzamelen tussen 8.45-9.00 uur in de hal van Amersfoort Centraal en nemen de Valleilijn van 9.09 uur richting Ede -Wageningen, spoor 4b. We komen aan op station Lunteren om 9.34 uur op spoor 1.

Voor diegenen die met eigen vervoer reizen: er is een parkeerterrein bij station Lunteren.

De wandeling wordt begeleid door Pieter Schellekens.

Zorg voor goede en waterdichte wandelschoenen. Iedereen loopt mee op eigen risico.

Aanmelden is pas mogelijk vanaf 30 mei  2024 om 9.00 uur, alleen via het dan aanwezige aanmeldformulier hieronder.

Geef op het aanmeldformulier in het veld “opmerkingen” aan of je met het OV komt of met eigen vervoer, en of je al dan niet beschikt over een auto en in welke wijk van Amersfoort of dorp in de omgeving je woont. Dit om onderling afspraken te kunnen maken om samen te rijden.

Door je aan te melden geef je automatisch toestemming dat je gegevens (naam, e-mail, tel nr en gegevens in het opmerkingenveld) worden gedeeld met de andere deelnemers.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en tel.nr naar p.schellekens@telfort.nl.

Wil je je afmelden, mail dit dan naar hetzelfde adres  of meldt dit telefonisch via 0651134666.

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen