Lange wandeling Boswachterspad Grebbelinie

Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: do 9 februari 2023, 10:30 - 16:00

Op donderdag 9 februari 2023 wandelen wij dit mooie pad van circa 15 km lang. Dit bestaat voor 50% uit onverharde paden. We lopen door de natuur en in de sporen van de oorlogsgeschiedenis (17de eeuw). De wandeling over de vroegere verdedigingslinie begint bij restaurant De Dennen, Utrechtseweg 34, 3927 AW Renswoude. We starten om 10.30 uur. Voor degenen die met openbaar vervoer willen: er is een bushalte (bus 80 vanuit Amersfoort) voor het restaurant aanwezig.

We lopen over de Groeper Kade (een inundatiekade) langs de Emminkhuizerberg (een overblijfsel van de ijstijd) naar het Fort aan de Buurtsteeg, waar het Bezoekerscentrum Grebbelinie zich bevindt. Hier gebruiken wij de lunch en kunnen liefhebbers het bezoekerscentrum bekijken.

Vervolgens lopen we over de Slaperdijk en het Fort aan de Daatselaar. Dat is de bescherming van een voor de verdediging belangrijk sluisje. Je vindt er ook allerlei watervogels en kunt er speuren naar de ijsvogel. In de gangen van de dassenburcht leven verschillende dassen. Vervolgens lopen we terug naar Restaurant De Dennen.

De wandeling wordt begeleid door Ben en Sylvia van Velzen. Onze lieve, goed opgevoede hond Aquì loopt met ons mee. Ons mailadres is wsvanvelzen@gmail.com, tel. 0681896652.

Aantal deelnemers: 10.

Aanmelden kan uitsluitend via het aanmeldformulier, dat op 21 januari 2023 hieronder verschijnt. Geef daarop ook je telefoonnummer aan, of je wilt rijden en in welke wijk je woont. Dit ten behoeve van het onderling regelen van het vervoer.

Reservelijst:  als de wandeling is volgeboekt, kun je je opgeven voor de reservelijst. Mail je naam en telefoonnummer naar bovenstaand mailadres. Mocht er een plaats vrijkomen, dan krijg je bericht.

Afmelden:  kun je onverhoopt niet mee? Meld je dan zo snel mogelijk af via het mailadres. Dan kan er misschien iemand anders mee.

 

Datum/Tijd: do 9 februari 2023, 10:30 - 16:00

Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt