Lange wandeling “extra”, Austerlitz – Soest Zuid,17 km


9 plaatsen beschikbaar

Datum/Tijd: wo 29 mei 2024, 09:00 - 17:00

NB Dit is een extra wandeling. Die organiseren we zodat meer mensen kunnen kennismaken met de Powerwandelingen.

Het Trekvogelpad is een wandelpad van ruim 400 km lang dwars door Nederland, van Bergen aan Zee naar Enschede. Het doet op die lange route heel uiteenlopende natuurgebieden aan. Een aanrader voor natuurliefhebbers. Deze keer lopen we een etappe dicht bij huis door het bosgebied tussen Austerlitz en Soest. We lopen via de piramide (na ca. 3 km) door het bos en door Soesterberg naar voormalig vliegveld Soesterberg (ca. 12 km). Over het terrein bij het Militair Museum naar de Lange Duinen (15 km) en vervolgens naar Soest, de Koningsweg, bushalte Eigendomsweg (17 km). Als alternatief voor het militair terrein kunnen we ook door De Paltz (na ca. 13 km) lopen, met als bijzonderheid de enorme kuil die daar ooit door zandwinning is ontstaan en nu een mooie laagte in het terrein vormt.

Lengte van de wandeling: 17 km. Startpunt: Austerlitz, Dorpsplein bij de parkeerplaatsen.

Lunch: lunch eten we ergens in het veld, brood en drinken zelf meenemen.

Horeca: voor koffie/thee e.d., eerste horeca langs de route is Het Wapen van Soesterberg (na 10 km), daarna het Mil. Museum en, als we daarlangs komen, het cafe in De Paltz. Tegen het einde van de wandeling komen we langs de uitspanning bij P-terrein Foekenlaan. Vooraf overleggen we of we een van deze gelegenheden bezoeken.

Aantal deelnemers: maximaal 10 inclusief de begeleider.

Begeleider wandeling: Pieter Schellekens. Email: p.schellekens@telfort.nl .   Telefoonnr: 0651134666.

Heenreis: per OV naar Austerlitz is niet aantrekkelijk. Per auto is niet handig omdat het om een lijnwandeling gaat. Daarom de volgende constructie:

Verzamelen: om 9.00 uur op de kortparkeerstrook langs het Stationsplein. Met 3 auto’s (bij 10 deelnemers) gaan we naar Austerlitz, Dorpsplein. Verdelen meerijders over de auto’s; auto vol dan vertrekken.

Terugreis: met bus 70 vanaf halte Eigendomsweg op de Koningslaan in Soest. Elk kwartier vertrekt daar een bus naar station Amersfoort. De rit duurt ca. 20 min.
Auto’s halen in Austerlitz: na aankomst bij station A’foort gaan de drie chauffeurs mee met de auto van de wandelbegeleider naar Austerlitz om de auto’s halen.

Aanmelden: je kunt je alleen aanmelden via het formulier dat 15 mei na 9 uur, hieronder te vinden is.  In het venster voor opmerkingen graag opgeven of je op 29/5 over een auto beschikt voor de rit naar Austerlitz. De deelnemers die NIET mee willen rijden, dit graag ook opgeven.

Door je aan te melden geef je automatisch toestemming dat je gegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer en gegevens in het opmerkingenveld) worden gedeeld met de andere deelnemers.

Reservelijst: is de wandeling volgeboekt, meld je dan evt. per e-mail bij de begeleider voor plaatsing op de de reservelijst. Mocht iemand zich afmelden, dan kun je misschien alsnog mee.

Afmelden: kun je onverhoopt niet mee? Meld je dan zo snel mogelijk af via de begeleider. Als het kort voor de wandeldag is, graag telefonisch via 0651134666. Dan kan er misschien iemand anders mee.


Datum/Tijd: wo 29 mei 2024, 09:00 - 17:00

Capaciteit: 10 mensen
Aantal reserveringen: 1
Nog beschikbaar: 9

Aanmelden voor deze activiteit

Tickets

Registratiegegevens

Booking Summary

1
x Standaardticket
€0,00
Totaal
€0,00
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen