Lange Wandeling: Klompenpad – Jufferpad

Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: vr 19 januari 2024, 10:15 - 15:30

Het Jufferpad leidt ons door het buitengebied van Renswoude en Veenendaal. We wandelen over oude en nieuwe landgoederen en langs forten (Fort aan de Buursteeg!) en kastelen (Kasteel Renswoude) in het afwisselend landschap van de Gelderse Vallei. Fort aan de Buurtsteeg is een aarden vestingwerk aangelegd in 1786. Het is het grootste nog intact zijnde fort van de Grebbelinie. Het kasteel Renswoude in de huidige vorm stamt uit de 17e eeuw en is opgetrokken in Hollands-Classicistische stijl.

Bij deze wandelroute kunnen we met eigen vervoer reizen of met het Openbaar Vervoer. Houd er rekening mee dat de reistijd, gerekend vanaf Amersfoort Centraal, ongeveer 1.10 uur in beslag neemt inclusief het lopen van de bushalte Schalm/De Hof in Renswoude naar het Fort aan de Buurtsteeg. Bovendien is de afstand van deze halte naar het Fort 1,4 km. Om samen te kunnen rijden wordt er één week vóór de wandeling een lijst van de deelnemers met e-mailadres, telefoonnummer, het gegeven of men zelf rijdt of mee wil rijden en in welke wijk van Amersfoort of welk dorp in de omgeving men woont.  Afspraken hierover maken de deelnemers zelf onderling. Zorg er dus voor om alle gegevens in te vullen (zie hieronder).

We starten vanaf de parkeerplaats bij Fort aan de Buurtsteeg, Buursteeg 2, Renswoude om 10.15 uur.
We lunchen halverwege de wandeling in Restaurant De Dennen, Utrechtseweg 34 in Renswoude.

De wandeling wordt begeleid door Hans van Ewijk, 06 83670049.
Zorg voor goede en waterdichte wandelschoenen  Je loopt mee op eigen risico.

Aanmelden is pas mogelijk vanaf  21 december, alleen via het dan aanwezige aanmeldformulier hieronder.

Geef op het aanmeldformulier in het veld “Opmerkingen” aan of je al dan niet beschikt over een auto en in welke wijk van Amersfoort of dorp je woont. Op deze wijze kunnen afspraken worden gemaakt om samen te rijden.

Door je aan te melden geef je automatisch toestemming dat je gegevens (naam, e-mail, telefoonnummer en gegevens in het opmerkingenveld) worden gedeeld met de overige deelnemers.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen , mail dan je naam en telefoonnummer naar jpvanewijk@gmail.com.

Wil je je afmelden voor deze wandeling, mail dit dan naar hetzelfde adres of meldt dit telefonisch aan 06 83670049.

 

Datum/Tijd: vr 19 januari 2024, 10:15 - 15:30

Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt