Lange Wandeling: NS- wandeling Waterlinie Culemborg 17 km


4 plaatsen beschikbaar

Datum/Tijd: vr 15 september 2023, Hele dag

De lange wandeling van september voert ons vanaf station Houten- Castellum naar station Culemborg. Onderweg draait alles om de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een uniek verdedigingsstelsels van forten, bunkers en loopgraven.

Tussen de rivier de Lek en het dorp Houten, op het eiland van Schalkwijk, ligt het fort Werk aan de Korte Uitweg, daar gaan wij koffiedrinken (circa 8,5 km). Daarna wandelen wij naar Fort Honswijk . Dit fort is één van de toonaangevende forten van het UNESCO werelderfgoed de Hollandse Waterlinies en vormt het robuuste hart van het meest complete waterlinielandschap van Nederland.

Met de Liniepont steken wij de Lek over en struinen wij door Steenwaard. Sinds 2001 is het een natuurgebied van weides, bos en water. Na bijna 13 km gaan wij lunchen in het restaurant Caatje aan de Lek dat is gehuisvest in Werk aan het Spoel. Aan het eind van de route, in het centrum van Culemborg zijn veel (rijks) monumenten te bezichtigen.

We reizen per openbaar vervoer. We verzamelen tussen 8.45 – 9.00 uur in de hal van station Amersfoort Centraal en nemen de trein naar Utrecht van 9.10 spoor 6. Overstappen met de trein richting Tiel en na circa 12 minuten stappen wij uit op het station Houten-Castellum.   De terugreis wandelen we naar het station Culemborg, via Utrecht, overstappen en dan naar het station Amersfoort Centraal.

De wandeling wordt begeleid door Anneke van Londen.

Datum/Tijd: vrijdag 15 september 2023, 09:00 – 16:00 uur.

Aanmelden vanaf 19 augustus uitsluitend via het aanmeldformulier dat dan hieronder verschijnt. Door je aan te melden, geef je automatisch toestemming om je gegevens (naam, emailadres, telefoonnummer en opmerkingen) te mogen delen met de overige deelnemers van deze wandeling.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar af.van.londen@casema.nl. Als je je afmelden voor deze wandeling mail dit dan naar hetzelfde mailadres.

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen