Lange wandeling Ruigenhoek en Westbroekse Zodden

1 plaatsen beschikbaar
Datum/Tijd: do 11 april 2024, 09:30 - 16:00

Deze wandeling gaat door een stukje van het Groene Hart. Je vindt het tussen de stad Utrecht, de Vechtplassen, Hilversum en de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt steeds ver kijken: achter je steekt de Dom boven de bomen uit, voor je zie je de spitse toren van de Sint Vitus.

Noorderpark Ruigenhoek is de achtertuin van Utrecht. Het is een overgangsgebied tussen stad, recreatiegebied, polderland en natuur. Het gebied is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies.
De Westbroekse Zodden is een natuurgebied dat is ontstaan door het afgraven van het veen voor de turfwinning. Daarbij ontstonden petgaten: langgerekte plassen en brede sloten. Op de tussengelegen legakkers werd het veen gestort om te drogen. Het is nu een open gebied met veel water, moerasbos en riet.

Lengte van de wandeling: 15 km
Begeleiding: Jet Holleman

Verzamelen: 11 april 9:40 uur in de hal van Amersfoort Centraal
Heenreis: Trein van 9:49 uur naar Utrecht Overvecht (reistijd 16 minuten)
Terugreis: Van station Hollandsche Rading vertrekt 2x per uur een trein naar Hilversum, waar we overstappen op de trein naar Amersfoort (reistijd 25 minuten)

Horeca: we drinken koffie bij Mevrouw Peer, gevestigd in een voormalig seinhuis. Neem je eigen lunch mee; we zoeken een mooie picknickplek.

Aanmelden: je kunt je vanaf donderdag 28 maart aanmelden via het formulier dat dan hieronder verschijnt.
Er is veel interesse voor de wandelingen. We vinden het fijn dat je meegaat, maar beschouw je aanmelding niet als vrijblijvend.

Reservelijst: Als het maximum aantal deelnemers is bereikt, kun je je opgeven voor de reservelijst via jet.holleman@gmail.com.
Als er iemand afvalt, kun je misschien alsnog mee.

Afmelden: Mocht je onverhoopt niet mee kunnen, meld je dan zo spoedig mogelijk af via jet.holleman@gmail.com. Dan kan iemand van de reservelijst in jouw plaats mee.

Datum/Tijd: do 11 april 2024, 09:30 - 16:00

Deze activiteit is al geweest