Lange Wandeling: Trage Tocht Hollandsche Rading – 16 km


Deze activiteit is volgeboekt

Datum/Tijd: vr 20 oktober 2023, Hele dag

Heuvelrug en Veenweide

Een verrassende wandeling met twee gezichten op de overgang van de droge bosgebieden van de Utrechtse Heuvelrug naar het natte veenweidegebied. Rading betekent lijn of grens en verwijst naar de grens tussen de toenmalige provincies Utrecht en Holland.

We wandelen vanaf station Hollandsche Rading op de eerste helft van de wandeling door de uitgestrekte en afwisselende bossen van het Goois Natuurreservaat, de Maartensdijkse bossen en de bossen van de landgoederen Ridderoord, Eijckenstein, de Leyen en Beukenburg. Het Utrechts Landschap vormt deze bossen om naar meer natuurlijk bos met loof- en naaldbomen. De bossen worden steeds weer afgewisseld met halfopen landschappen, met zicht op graslanden en akkers. In de gevarieerde bosranden huizen veel vogels en vlinders. Vooral de majestueuze beuken- en eikenlanen op de oude landgoederen zijn pareltjes. Op het tweede deel van de route wandelen we onder de rook van de snelweg met mooie uitzichten over het halfopen boerenland rond Maartensdijk. Deze overwegend agrarische gemeente maakte vroeger deel uit van een uitgestrekt veengebied. Sporen van de ontginning zijn nog altijd zichtbaar in de langgerekte kavels

We starten de wandeling om 09.45 uur vanaf station Hollandsche Rading. Voor wie met de trein wil: vertrek CS Amersfoort 9.11 richting Hilversum, overstap richting Utrecht om 9.29 uur, aankomst 09.36 uur.

Wij drinken een kop koffie bij restaurant Mauritshoeve. Voor de lunch zoeken we een mooi plekje. Neem zelf een lunchpakket mee.

De wandeling wordt begeleid door Ben en Sylvia van Velzen. Onze goed opgevoede hond Aquì loopt met ons mee. Wij lopen in een rustig tempo.

Datum/Tijd: vrijdag 20 oktober 2023, 09:45 – 16:00 uur.

Aanmelden uitsluitend via het aanmeldformulier dat dan hieronder verschijnt. Door je aan te melden, geef je automatisch toestemming om je gegevens (naam, emailadres, telefoonnummer en opmerkingen) te mogen delen met de overige deelnemers van deze wandeling.

Geef bij opmerkingen ook aan of je met OV of met eigen vervoer gaat, alsmede de wijk waar je woont, zodat je onderling zelf desgewenst kan regelen om met elkaar te reizen.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar wsvanvelzen@gmail.com. Als je moet je afmelden voor deze wandeling mail dit dan naar hetzelfde mailadres.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen