Lange wandeling Wezep-Zwolle


9 plaatsen beschikbaar

Datum/Tijd: vr 19 juli 2024, 09:15 - 16:30

Een wandelroute vol afwisseling: bos en heide, de historische hanzestad Hattem en de IJsselvallei (inclusief de oversteek met een voetveer).

Vanaf station Wezep zijn we snel in het groen. Door het bos lopen we de glooiende open Wezepsche Heide op. Op de grens van de Veluwe en IJsselvallei ligt het fraaie Landgoed Molecaten. Van daaruit wandelen we Hattem binnen, de Hanzestad op de Veluwe. Na Hattem lopen we via de uiterwaarden naar het voetveer en steken de IJssel over (1 euro). Langs de oostelijke oever gaan we verder: via het Engelsche Werk, een park op de voormalige vestingwerken en de Katerveersluizen lopen we langs de Willemsvaart naar station Zwolle.

Lengte van de wandeling: 16 km

Begeleiding: Jet Holleman

Verzamelen: 19 juli om 9:05 uur onderaan de trap van station Schothorst! Dat is bereikbaar met de fiets en met bus 5, 7 en 203. Het centraal station is op die datum door werkzaamheden aan het spoor buiten gebruik.

Heenreis: om 9:16 uur vertrekt de sprinter richting Zwolle. Om 9:59 uur zijn we in Wezep.

Terugreis: van station Zwolle vertrekt twee keer per uur een sprinter terug naar Schothorst.

Horeca: na 5 km bereiken we Herberg Molencate. Daar kunnen we koffie drinken. NB. apart afrekenen is niet mogelijk, dus neem contant geld mee.
Breng je eigen lunchpakket mee. We zoeken een mooi plekje aan de IJssel voor onze picknick.

Aanmelden: je kunt je aanmelden vanaf vrijdag 28 juni om 9:00 uur via het inschrijfformulier dan dat hieronder verschijnt.

Er is veel interesse voor de wandelingen. Dus leuk dat je je inschrijft, maar let op: je aanmelding is niet vrijblijvend.

Reservelijst: Als het maximumaantal deelnemers is bereikt, kun je je opgeven voor de reservelijst via jet.holleman@gmail.com
Als er iemand afvalt, kun je misschien alsnog mee.

Afmelden: Mocht je na je aanmelding onverhoopt niet mee kunnen, meld je dan s.v.p. zo spoedig mogelijk af via jet.holleman@gmail.com. Iemand van de reservelijst kan dan in jouw plaats mee.

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen