Lezing industrieel erfgoed en Eemkwartier


Deze activiteit is volgeboekt

Datum/Tijd: do 26 januari 2023, 14:00 - 15:30

Geschiedenis en toekomst Eemkwartier, herinneringen aan industrieel erfgoed en hoe het verder gaat.

Donderdagmiddag 26 januari 2023 geeft Sjoerd Hekking, bestuurslid van de Stichting Industrieel Erfgoed van de STad Amersfoort (SIESTA) van 14.00 tot 15.30 uur in het Boekhuis een lezing over verleden, heden en toekomst van verdwenen en bewaard gebleven industrieel erfgoed. Wat ooit aan industriële complexen in het Eemkwartier stond is bijna allemaal verdwenen.Waar vroeger werd gewerkt en geproduceerd wordt nu gewoond en gerecreëerd.

Lopend langs het water van de Eemhaven, over de Kleine en Grote Koppel en de achterliggende gebieden, is nauwelijks voor te stellen dat dit 75 jaar geleden een omgeving vol industriële bedrijvigheid was. De haven lag toen vol met vrachtschepen, nu liggen er klippers en aken, historisch varend erfgoed en luxe jachten. De Prodentfabriek en volkswijk ‘Het Sasje’ heet nu ‘De Nieuwe Stad’. Waar de silo’s van COVA stonden, ligt nu de wijk ‘Gildekwartier’. Voor het heden en de toekomst zijn er voor dit gebied Ambitiedocumenten, Ontwikkelkaders, Bestemmings- en Stedenbouwkundige plannen van ‘Langs Eem en Spoor’ (LES). Dit alles komt aan de orde in de boeiende lezing van Sjoerd.

De lezing vindt plaats op donderdagmiddag 26 januari 2023 van 14.00 tot 15.30 uur in het Boekhuis aan de Zonnehof. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldingsformulier.

Contactpersoon: Arie van der Steen, Avdsgml@gmail.com.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen