Lezing met Boswachter Joris Hellevoort (Extern)


Datum/Tijd: wo 17 januari 2024, 20:00 - 22:00

Op woensdagavond 17 januari 2024 om 20:00 uur komt Boswachter Joris Hellevoort een lezing geven over de beuken- en andere bomen die in en rond de pastorietuin staan van de Geloofsgemeenschap Sint Martinus te Hoogland. Hij is bestuurslid van de Bomenstichting en werkzaam als boswachter bij het Utrechts Landschap.

De lezing vindt plaats in de pastorie van de Sint Martinuskerk Kerklaan 22 in Hoogland. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Joris Jan Hellevoort (1970) doet al meer dan 25 jaar historisch onderzoek. Hij schrijft columns in regionale bladen over zijn werk als boswachter in Utrecht. Met zijn eerste boek, over het waddeneiland Terschelling, won hij in 2017 de Lutineprijs. Al sinds zijn vroege jeugd is hij begaan met plant en dier. De keuze voor de Bosbouwschool was dan ook een logische. Naast belangstelling voor de natuur heeft hij van huis uit ook een buitengewone interesse in het verleden (zijn vader was geschiedenisleraar). Met dit boek combineert hij op natuurlijke wijze zijn beide grote liefdes.

Lees hier meer over zijn boek: ‘De wortels van ons land’.
Zie ook: www.youtube.com/watch?v=_xOX9z95biM
en  Lezing met Boswachter Joris Hellevoort.

Met vriendelijke groeten,
Gerard Hilhorst, Wittert van Hooglandlaan 28, 3828 LH Hoogland,
Gerard01@planet.nl,  033  – 4532800 of 06 281 844 21.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen