Liefde – Filosofisch Café ‘De Wereld van NU’


Deze activiteit is volgeboekt

Datum/Tijd: di 14 november 2023, 10:15 - 11:45

Indien volgeboekt, geef je onderaan dit bericht op voor de reservelijst

‘We staren ons zo blind op het idee van ware geliefden die alles aan elkaar bewonderen dat we niet meer zien dat liefde ook heel goed iets kan zijn waarbij twee mensen elkaar behoedzaam helpen een betere versie vanzichzelf te worden.’ (Bron: Hoe overleef ik de moderne wereld – Alain de Botton)

Geïnspireerd door en gebaseerd op het laatste boek van Alain de Botton (School of Life) filosoferen we in het Café ‘De Wereld van NU’ deze keer over ‘Liefde’ en wat dat voor ons betekent.

Café ‘De Wereld van NU’ is er elke tweede dinsdag van de maand (behalve in juli en augustus) en deze keer op dinsdag 14 november van 10:15 uur tot uiterlijk 11:45 uur in de gemoedelijke atmosfeer van Café Hemels (Langestraat 63), met een inloop vanaf 10:00 uur.

Café ‘De Wereld van NU’ laat zich het beste omschrijven als een sociaal café waar gefilosofeerd wordt. Elke maand is er een ander thema. In november is ‘Liefde’ het thema. Wat zegt De Botton? Wat zegt de inleider? Wat denk je zelf? Café ‘De Wereld van NU’ staat voor lichtmoedig filosoferen met elkaar in dialoogvorm (luisteren naar elkaar) onder leiding van ervaren begeleiding, na een inleiding van maximaal een half uur door een deskundige spreker.

Onze gastspreker van deze maand is Charlotte Keijzer. Na een lange loopbaan in de rechterlijke macht, als rechter en in leidinggevende functies is Charlotte sinds een aantal jaren gepensioneerd en thans werkzaam als coach. Zij is actief in het Amersfoorts Vocaal Ensemble, als pianist, lid van een filosofie boekenclub, tuinier en vogelaar. In de loop van haar loopbaan is haar interesse steeds meer komen te liggen bij de interactie tussen mensen, omdat ze merkte dat, bij alles wat je doet of wilt bereiken, dat bepalend is voor het resultaat. Deze belangstelling komt haar goed van pas als coach, mediator en dialoogbegeleider. Charlotte heeft zich ook verdiept in het gedachtegoed en de toepassing van Geweldloos Communiceren. Eigenlijk sluit dat gedachtegoed heel mooi aan bij wat Alain de Botton in essentie zegt over liefde: dat zelfkennis – in contact zijn met je eigen gevoelens en behoeften – én het vermogen je in te leven in anderen, de weg opent naar een gezonde liefdesrelatie. Dat is mooi gezegd, maar de praktijk van Geweldloos Communiceren leert dat dat helemaal niet zo makkelijk is.

Namens het team achter Café ‘De Wereld van NU’ heten we je van harte welkom,
Co Schop
Cora van Bergen
Henriëtte Coppes
Didi van der Hoeven
Joris Steentjes

Behalve voor de eigen consumpties, zijn er geen kosten aan deelname verbonden.

Aanmelden gaarne via onderstaand aanmeldformulier (reserveren geopend vanaf 11 oktober, 18:00 uur).

Reservelijst:  Als het Café  is volgeboekt, kun je je opgeven voor de reservelijst. Mail je naam en telefoonnummer naar Café ‘De Wereld van NU’. Mocht er een plaats vrijkomen, dan krijg je bericht.

Afmelden: kun je onverhoopt niet? Meld je dan zo snel mogelijk af via Café ‘de Wereld van NU’. Dan kan er misschien iemand anders deelnemen.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen