Media – Filosofisch Café ‘De Wereld van NU’

Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: di 9 april 2024, 10:15 - 11:45

Indien volgeboekt, geef je onderaan dit bericht op voor de reservelijst

Het beginsel waaruit de nieuwsindustrie is ontstaan, is dat ‘nieuw’ gelijkstaat aan ‘belangrijk’: wat belangrijk is, is nieuw, en wat nieuw is, is belangrijk. Maar voor de meesten van ons is dat ons leven lang waarschijnlijk niet het geval. Wat er zojuist is gebeurd, zal niet het belangrijkste zijn wat we moeten weten. Wat werkelijk van belang is om ons te kunnen ontplooien, kan heel goed twintig of duizend jaar geleden zijn gebeurd.”  (Bron: Hoe overleef ik de moderne wereld – Alain de Botton)

Geïnspireerd door en gebaseerd op het laatste boek van Alain de Botton (School of Life) filosoferen we in het Café ‘De Wereld van NU’ deze keer over  ‘Media’, hoe we er mee omgaan en wat dat voor ons betekent.

Café ‘De Wereld van NU’ is er elke tweede dinsdag van de maand (behalve in juli en augustus) en deze keer op dinsdag 9 april van 10:15 uur tot uiterlijk 11:45 uur in de gemoedelijke atmosfeer van Café Hemels (Langestraat 63), met een inloop vanaf 10:00 uur.

Café ‘De Wereld van NU’ laat zich het beste omschrijven als een sociaal café waar gefilosofeerd wordt. Elke maand is er een ander thema. In april  is ‘Media’ het thema. Wat zegt De Botton? Wat zegt de inleider? Wat denk je zelf? Café ‘De Wereld van NU’ staat voor lichtmoedig filosoferen met elkaar in dialoogvorm (luisteren naar elkaar) onder leiding van ervaren begeleiding, na een inleiding van maximaal een half uur door een deskundige spreker.

Onze gastspreker van deze maand is René van Zanten (Delft, 1955). René was journalist bij de Haagsche Courant, hoofdredacteur van het Utrechts Nieuwsblad, directeur/uitgever van De Gelderlander en directeur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Hij kijkt terug op ruim veertig jaar ‘in de media’. Wat is er in vredesnaam gebeurd, waar staan we nu en waar moet dat naartoe?

Namens het team achter Café ‘De Wereld van NU’ heten we je van harte welkom,
Co Schop
Cora van Bergen
Henriëtte Coppes
Didi van der Hoeven
Joris Steentjes

Behalve voor de eigen consumpties, zijn er geen kosten aan deelname verbonden.

Aanmelden gaarne via onderstaand aanmeldformulier (reserveren geopend vanaf woensdag 13 maart, 18:00 uur). Aanmelden is bijzonder gewenst vanwege de beperkte ruimte van onze locatie.

Reservelijst:  Als het Café  is volgeboekt, kun je je opgeven voor de reservelijst. Mail je naam en telefoonnummer naar Café ‘De Wereld van NU’. Mocht er een plaats vrijkomen, dan krijg je bericht.

Afmelden: kun je onverhoopt niet? Meld je dan zo snel mogelijk af via Café ‘de Wereld van NU’. Dan kan er misschien iemand anders deelnemen.

Datum/Tijd: di 9 april 2024, 10:15 - 11:45

Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt