Middellange Wandeling, Kort en Prachtig Princeveld

3 plaatsen beschikbaar
Datum/Tijd: do 25 januari 2024, 09:00 - 14:00

Amerongse Berg en Amerongse Bos

Het is een wandeling van 10 km door de bossen bij Amerongen. We lopen voornamelijk over niet verharde paden. De tocht begint bij Boshotel Overberg, Dwarsweg 63 B, 3959 AE Overberg en daar zetten wij de auto’s neer en na afloop drinken we daar een drankje/koffie.

Let op: Onderweg is er geen horeca. De zelf meegenomen lunch eten we onderweg ergens op. Er zitten wel een paar klimmetjes in en we lopen naar het hoogste punt van de Amerongse berg met een hoogte van 69 meter.

Info over de wandeling:

Een schitterende boswandeling over de beboste flanken van de Utrechtse Heuvelrug. Je wandelt over glooiende oude beukenlanen door een van de oudste bossen van Utrecht. Het bos werd eind 18e eeuw aangelegd door de voormalige bewoners van Kasteel Amerongen. Er zijn in het gebied grote hoogteverschillen met enkele steile hellingen.
Hier ligt ook het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug, de Amerongse Berg, een heuvel met een hoogte van 69 meter boven NAP. Je passeert meerdere oude smeltwaterdalen, deze zijn ontstaan in de laatste en voorlaatste ijstijd. De route gaat een klein stukje over landgoed De Laan. Daarna doorkruis je opnieuw de gevarieerde bossen, met af en toe een stukje heideveld. Langs de route is geen horeca.

We verzamelen om 09.00 uur bij het Centraal Station Amersfoort op het Piet Mondriaanplein en vertrekken om 09.15 uur.

De wandeling wordt in een rustig tempo gelopen en begeleid door Marion Wingelaar, 0622451439.

Aanmelden is pas mogelijk vanaf 11 januari 2024 om 9.00 uur, alleen via het dan aanwezige aanmeldformulier hieronder.

Geef op het aanmeldformulier in het veld “opmerkingen” aan of je beschikt over een auto en in welke wijk je woont. Dit om afspraken te kunnen maken om te carpoolen. Geef dan ook je telefoon nr. erbij.

Door je aan te melden geef je automatisch toestemming dat je gegevens (naam, e-mail, tel nr en gegevens in het opmerkingenveld) worden gedeeld met de andere deelnemers.

Zorg voor goede en waterdichte wandelschoenen. Je loopt op eigen risico.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en tel.nr naar me.wingelaar@gmail.com.  Wil je je afmelden, mail dit dan naar hetzelfde adres, of meldt dit telefonisch naar 06-22451439.

Datum 25 januari 2024, 09.00 – 14.00 uur.

 

Datum/Tijd: do 25 januari 2024, 09:00 - 14:00

Deze activiteit is al geweest