Middellange Wandeling van Soesterberg naar Maarn

2 plaatsen beschikbaar
Datum/Tijd: do 23 februari 2023, 09:00 - 13:00

Een rustige wandeling van zo’n 10 km, vanuit Soesterberg, door een klein deel van de Utrechtse Heuvelrug. Het (aangeplante) bos waar we doorheen wandelen is, zeker in de winter, niet erg spannend, maar het pad is breed, vlak en erg rustig. De wandeling is  een kleine tien kilometer lang.

De Heuvelrug loopt van Huizen naar Rhenen en is in de voorlaatste ijstijd, zo’n 150,000 jaar geleden ontstaan als stuwwal. Het is na de Veluwe het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land.

We verzamelen tegen negen uur voor de bussen bij Amersfoort Centraal Station. We vertrekken om 9:03 met Buslijn 56 (richting Wijk bij Duurstede) naar Soesterberg – waarschijnlijk platform B, maar dat verandert soms, dus let op!. Daar stappen we een kwartiertje later uit bij Halte Kampweg.  Als je uit die buurt komt, dan kun je je daar om 9:16 bij ons voegen.

We lopen langs een kazerne en het grote TNO complex Soesterberg uit, steken de snelweg over en gaan dan het bos in. We wandelen langs rechte paden naar het dorpje Austerlitz. Dat is voortgekomen uit het zogenaamde Kamp van Utrecht,  waar in 1804 een generaal van Napoleon zo’n 18:000 manschappen samen bracht tegen de Engelsen die mogelijk zouden binnenvallen. Dat trok handelaren aan en daaruit kwam een nederzetting voort. Ter gelegenheid van Napoleon’s overwinning bij de veldslag bij het toenmalige Austerlitz in Moravië, werd besloten de nederzetting en de inmiddels gebouwde pyramide die naam te geven. Deze  pyramide was door de daar gelegerde Franse soldaten – die niets beters te doen hadden-  gebouwd, maar ligt in feite in de gemeente Woudenberg. Men wilde aanvankelijk van Austerlitz een stad maken, maar dat ging niet door en in 1812 werd het bij Zeist ingelijfd.

We pauzeren voor koffie etc. bij het Dorpshuis van Austerlitz. En wandelen daarna in een klein uur naar Maarn. Daar stappen we om 12:09 op de bus naar Amersfoort, waar we een half uur later terugkomen bij het station.

De wandeling wordt begeleid door Martin de Graaf.

Het is rond deze datum soms slecht weer.  Regen kan vervelend zijn, met name als het koud is. Als dat aanleiding geeft de wandeling op een laat moment te schrappen, dan hoor je dat natuurlijk.

Aanmelden uitsluitend via het formulier hieronder (vanaf 1 februari). Is aanmelden niet meer mogelijk, stuur dan een mail met je naam, telefoonnummer en e-mailadres naar  middellangewandelingen@power-amersfoort.nl.  Je komt  dan op een reservelijst; misschien kun je mee als er iemand uitvalt. Je krijgt bericht als er een plaats vrij komt. Kun je onverhoopt toch niet mee, stuur dan een mail naar middellangewandelingen@power-amersfoort.nl. Dan kan je plaats eventueel door iemand anders worden ingenomen.

Als je op een heel laat moment moet afzeggen, dan graag een mailtje (martindegraaf@gmail.com) of een telefoontje (0641871399) naar Martin.

Datum/Tijd: do 23 februari 2023, 09:00 - 13:00

Deze activiteit is al geweest