Natuurexcursie ‘Natuur achter de muur’ (Extern)


Datum/Tijd: zo 2 juni 2024, 14:00 - 16:00

Op zondag 2 juni 2024 organiseert het IVN een excursie in Nieuwland.

Nieuwland is een stadswijk die wordt omsloten door geluidswallen voorzien van muren van steenkorven. Achter deze geluidswallen ligt een brede strook openbaar groen en een groot deel van de steenkorven is begroeid met wilde planten die bij de aanleg door de gemeente daar zijn ingezaaid. Nu, meer dan 20 jaar verder, hebben zich daar ander wilde planten tussen gevoegd en hebben de ingezaaide planten zich uitgezaaid in de groenstroken. Samen met de grote variëteit aan bomen en struiken is een mooi soortenrijk geheel ontstaan. De gidsen willen u hier graag mee laten kennis maken.

Meer informatie: Arno Kanters, tel. 06-23309955, www.ivn.nl/amersfoort of mail: natuurexcursies@ivnamersfoort.nl

Wanneer:       Zondag 2 juni,  14.00- 16.00 uur. 

Waar:               Start De Herberg, Watersteeg 85

Kosten:           Deelname is gratis. Honden niet mee.

Bereikbaarheid : Stadsbus lijn 2, halte Winkelcentrum “De Nieuwe Hof”. Er is voldoende mogelijkheid om de fiets te stallen en een beperkte parkeergelegenheid. De excursie is geschikt voor rolstoelgebruikers.


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen