Natuurlezing Geopark Heuvelrug (Extern)


Datum/Tijd: di 28 februari 2023, 20:00 - 22:00

Op dinsdag 28 februari 2023 om 20:00 uur geeft Kees de Heer een Natuurlezing over het Geopark Heuvelrug in Het Groene Huis (Park Schothorst, Schothorsterlaan 21).

Landschapsgids Kees de Heer vertelt over alle actuele ontwikkelingen rond het Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht en geeft daarbij een minicursus ‘Landschapslezen’. Dit Geopark is een Burgerinitiatief dat de aardkundige en cultuurhistorische waarden, alsmede de flora en fauna van de Heuvelrug onder de aandacht wil brengen, onder meer met een excursieprogramma van de verschillende IVN-afdelingen in deze regio. Het gaat daarbij om het gehele gebied van de Grebbeberg tot aan het Gooimeer.

Het tweede deel van de lezing is een minicursus landschapslezen. Aan de hand van de ‘vier-brillenmethode’ van Leesbaar Landschap, komen de variatie in bodem, reliëfverschillen, biodiversiteit, kavelpatronen, landgoederen en buitenplaatsen, heidevelden en zandverstuivingen aan bod.

Het derde deel van de lezing gaat over het recente beleid voor de Heuvelrug en de mogelijke steun voor de Geoparkstatus van de provincies Utrecht en Noord-Holland. Ook de rol van  de gemeente Amersfoort komt daarbij aan de orde.

De lezing wordt georganiseerd door de Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort, een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht  en Gemeente Amersfoort.

De toegang is gratis, reserveren is niet nodig.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen