Natuurlezing Kleuren en patronen bij vogels (Extern)


Datum/Tijd: di 27 februari 2024, 20:00 - 22:00

Ongeveer 150 miljoen jaar geleden, tijdens de evolutie van dinosauriërs naar vogels, ontstond de Archaeopteryx. Deze oervogel had veren met het pigment melanine. Dat gaf hem de kleuren zwart, grijs, beige en bruin. Andere kleuren ontstonden pas 60 miljoen jaar geleden uit een groep pigmenten. De kleuren en patronen hebben belangrijke functies in het leven van vogels, zoals pronken, afschrikking, camouflage en mimicry.

Hans Geuze, emeritus-hoogleraar celbiologie en fervent vogelaar, geeft een PowerPointpresentatie waarin hij al deze aspecten illustreert.

De lezingavond bestaat uit twee delen: voor de pauze het verhaal van Hans Geuze over het ontstaan en de functie van kleuren en patronen bij vogels, na de pauze een fotoreportage van Hans van Zummeren van Vogelwacht Utrecht afdeling Amersfoort met (nog meer) voorbeelden van kleuren en patronen in de vogelwereld.

Wanneer                    : dinsdag 27 februari,  20:00-22:00 uur
Waar                            : Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21
Kosten                        :  gratis,  Reserveren niet nodig.

Ook online te volgen via
<us06web.zoom.us/j/83527987312?pwd=bG9jdxN7rtMN3aoRE0c3AlLc9cueaJ.1>

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen