NIEUW – Café ‘De Wereld van NU’


Deze activiteit is volgeboekt

Datum/Tijd: di 14 maart 2023, 10:15 - 11:45

Filosoferen over actuele onderwerpen die ons raken

“Als we iets algemeens kunnen zeggen over de moderne wereld is het wel dat ze buitengewoon lelijk is. Stel dat we iemand die een paar honderd jaar geleden leefde, konden rondleiden door onze steden en buitenwijken. Zo’n voorouder zou versteld staan van onze technologie, onder de indruk zijn van onze welvaart, woorden tekortkomen voor onze medische wapenfeiten, maar het ook schokkend en onvoorstelbaar vinden dat we erin zijn geslaagd zoveel monsterlijke bouwwerken neer te zetten.”
(Bron: ‘Hoe overleef ik de moderne wereld – Alain de Botton’)

Geïnspireerd door en gebaseerd op het laatste boek van Alain de Botton (School of Life) filosoferen we in het nieuwe Café ‘De Wereld van NU’ deze eerste keer over Lelijkheid en meer specifiek de lelijkheid in de architectuur en de wereld die we hierdoor om ons heen zien en beleven.

Café ‘De Wereld van NU’ is er elke tweede dinsdag van de maand te beginnen op 14 maart 2023 van 10:15 uur tot uiterlijk 11:45 uur in de gemoedelijke atmosfeer van Café Hemels (Langestraat 63) met een inloop vanaf 10:00 uur.

Café ‘De Wereld van NU’ start in eerste instantie tot en met juni 2023. Bij voldoende belangstelling gaan we door. We laten ons het beste omschrijven als een sociaal café waar gefilosofeerd wordt. Elke maand is er een ander thema. In maart beginnen we met ‘Lelijkheid’. Wat zegt De Botton? Wat zegt de inleider? Wat denk je zelf? Andere onderwerpen als eenzaamheid, perfectionisme of liefde zijn ook mogelijk. Café ‘De Wereld van NU’ staat voor lichtmoedig filosoferen met elkaar in dialoogvorm (luisteren naar elkaar) onder leiding van ervaren begeleiding na een inleiding van maximaal een half uur door een deskundige spreker.

Voor deze eerste keer hebben wij Yvo Meihuizen bereid gevonden om ons meer te vertellen over ‘Lelijkheid in de architectuur’. Yvo voltooide zijn studie bouwkunde aan de HTS in Amsterdam. Na ervaringen te hebben opgedaan met het bouwen in maatschappelijke zin bij de diensten voor stadsvernieuwing, volkshuisvesting, bouw- en woningtoezicht en monumentenzorg in Amsterdam deed hij verdere ervaring op bij diverse gemeenten en architectenbureaus in den lande. Daarnaast was hij docent in de bouw- en regelgeving aan de Bestuursacademie Nederland en is momenteel nog steeds actief als freelance docent. Yvo heeft inmiddels twee boeken geschreven. Onder andere over de transformatie, of hergebruik en herbestemming van bestaande gebouwen en het beheer en gebruik van monumenten.

Namens het team achter Café ‘De Wereld van NU’ heten we je van harte welkom,
Co Schop
Cora van Bergen
Henriëtte Coppes
Joris Steentjes

Behalve de eigen consumpties, zijn er geen kosten aan deelname verbonden.

Aanmelden gaarne via onderstaand aanmeldformulier.

Reservelijst:  Als het Café  is volgeboekt, kun je je opgeven voor de reservelijst. Mail je naam en telefoonnummer naar team Café “De Wereld van NU’. Mocht er een plaats vrijkomen, dan krijg je bericht.

Afmelden:  kun je onverhoopt niet? Meld je dan zo snel mogelijk af via team ‘Café de Wereld van NU”. Dan kan er misschien iemand anders deelnemen.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen