Ontwerpen met en voor de natuur, ook in de Melksteeg (Extern)


Datum/Tijd: di 28 november 2023, 20:00 - 22:00

Ontwerpen met de natuur, zodat natuurwaarden een integraal én kwalitatief onderdeel zijn van een bouw- of inrichtingsproject. Dat dit kan zal Frank Talsma van H+N+S Landschapsarchitecten aan de hand van een aantal aansprekende projecten toelichten. Met extra aandacht voor het project Melksteeg op de grens van Amersfoort en Soest waar een nieuw natuurgebied aangelegd wordt.

Het eerste deel van de lezing zal gaan over enkele voorbeelden en ‘vondsten’ uit gerealiseerde projecten. Bijvoorbeeld over het idee de cultuurhistorische Grebbelinie te ontwikkelen als een lang bloemenlint dat verschillende landschappen en milieutypes doorkruist.

Daarna zal Frank uitgebreider ingaan op de herinrichting van de Melksteeg in Amersfoort. Op gronden die momenteel nog een agrarische functie hebben wordt 19 ha nieuwe natuur aangelegd als een robuuste verbindingszone tussen het bosgebied Birkhoven en de Eem. De verbinding loopt van ‘hoog en droog’ naar ‘laag en nat’.

 Datum                    : dinsdag 28 november 2023
Tijd                          : 20:00-22:00 uur (zaal open om 19:30 uur)
Plaats                      : Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21
Toegang                 : Gratis (max. 80 bezoekers).

Reserveren niet nodig. Koffie en thee zijn tegen betaling verkrijgbaar.

Online te volgen : Natuurlezing | Ontwerpen met en voor de natuur, ook in de Melksteeg. Vragen stellen kan alleen live in Het Groene Huis.

WNA Natuurlezingen worden georganiseerd door Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort, een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht en Gemeente Amersfoort.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen